Sweet Emotions vestigt aandacht op desserts

LEEUWARDEN - De initiatiefnemers van Sweet Emotions staan voor 100 procent culinair entertainment op het gebied van desserts. Zij zullen tijdens de Horecava van 11 tot en met 14 januari aanwezig zijn. Eén van de initiatienemers, Dirk Peeters, vindt het jammer dat er weinig gebeurt op het gebied van desserts. “In de horeca zien wij al jaren dat gasten minder en minder desserts bestellen. Hoe komt dat? Ligt dat aan de kwaliteit, wil men de laatste calorieën niet opeten of is er gebrek aan kennis, creativiteit en durf in de keuken en bediening”, vraagt Peeters zich af. Daarom willen de initiatiefnemers van Sweet Emotions deze neerwaartse spiraal stoppen en horecaondernemers aan het denken zetten om hun dessertkaart nieuw leven in te blazen.

  • Sweet Emotions
  • Rudi van Beylen, eigenaar en chef van Hof ten Damme in Kallo, en Dirk Peeters, eigenaar van Didess - producent van dessertkoekjes, zijn de initiatiefnemers van Sweet Emotions. De derde compagnon is de Spaanse Albert Adrià, de broer van Ferran, bekend van het Catalaanse driesterrenrestaurant El Bulli. De founding partners van Sweet Emotions zijn Arti70, Xenox, IJsboerke, Didess en Horecava. “Op Sweet Emotions worden de bezoekers ondergedompeld in een wereld die hun kijk op cocktails en desserts voorgoed verandert”, vertellen de initiatiefnemers. “. De bezoekers ervaren hoe dessert-eten in de horeca een belevenis wordt, het hele jaar door.”
Lees ook
Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Dinsdagavond 25 januari maakte de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Onder voorwaarden mag Nederland vanaf woensdag 26 januari wat meer open. Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor de winkels en horeca.

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.