Sweet Emotions vestigt aandacht op desserts

LEEUWARDEN - De initiatiefnemers van Sweet Emotions staan voor 100 procent culinair entertainment op het gebied van desserts. Zij zullen tijdens de Horecava van 11 tot en met 14 januari aanwezig zijn. Eén van de initiatienemers, Dirk Peeters, vindt het jammer dat er weinig gebeurt op het gebied van desserts. “In de horeca zien wij al jaren dat gasten minder en minder desserts bestellen. Hoe komt dat? Ligt dat aan de kwaliteit, wil men de laatste calorieën niet opeten of is er gebrek aan kennis, creativiteit en durf in de keuken en bediening”, vraagt Peeters zich af. Daarom willen de initiatiefnemers van Sweet Emotions deze neerwaartse spiraal stoppen en horecaondernemers aan het denken zetten om hun dessertkaart nieuw leven in te blazen.

  • Sweet Emotions
  • Rudi van Beylen, eigenaar en chef van Hof ten Damme in Kallo, en Dirk Peeters, eigenaar van Didess - producent van dessertkoekjes, zijn de initiatiefnemers van Sweet Emotions. De derde compagnon is de Spaanse Albert Adrià, de broer van Ferran, bekend van het Catalaanse driesterrenrestaurant El Bulli. De founding partners van Sweet Emotions zijn Arti70, Xenox, IJsboerke, Didess en Horecava. “Op Sweet Emotions worden de bezoekers ondergedompeld in een wereld die hun kijk op cocktails en desserts voorgoed verandert”, vertellen de initiatiefnemers. “. De bezoekers ervaren hoe dessert-eten in de horeca een belevenis wordt, het hele jaar door.”
Lees ook
Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

De kickoff van de Week van de horeca, van 20 tot en 25 september, vindt plaats op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam. Op 20 september om 12.00 uur vieren de organisaties de gezamenlijke start op de beursvloer in Rotterdam Ahoy.

Drankenindustrie geraakt door horecasluiting

Drankenindustrie geraakt door horecasluiting

De horecasluiting vanwege de coronapandemie zorgde ervoor dat de leveringen van de drankenindustrie aan de horeca werden gehalveerd naar 215 miljoen euro. Dit zorgde voor een krimp van 5,1 procent van de totale productie van de drankenindustrie.