De Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2024

9 januari 2024 De Lekkerste Wedstrijden
Deze week vindt in de RAI in Amsterdam de Horecava plaats. Vast onderdeel van deze vakbeurs voor de horeca zijn ‘De lekkerste Wedstrijden’, zoals het Lekkerste Broodje, de Lekkerste Burger en De Lekkerste Vegan Burger.

De Lekkerste Burger

Winnende creatie NK Lekkerste Burger 2024 (© De Lekkerste Wedstrijden)

Na de winst in 2020 pakte Marsch & Co weer goud bij de strijd om de Lekkerste Burger 2024. Dit keer met La Fiesta de Carne, een burger met onder andere Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d'Espelette, custard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade. “Ik denk dat de verhoudingen in onze burger de doorslag hebben gegeven; van zoet tot zout en zuur”, reageert Andy Hoogvliets van Ter Marsh. “Het is een Spaanse burger dus daar hoort temperament bij in de vorm van een beetje pittigheid.”

Danielle Touwslager van Dammers Tap Schiphol (HMSHost) bezette de tweede plaats met haar Italian Connection, een burger met onder andere gegrilde Pecorino, Amsterdamse uien relish en geroosterde paprika. En tot slot ging het brons naar Ferlyan Palimbong. Zijn Asian Party Burger was opgebouwd op een brioche bun met onder andere cheddar, crispy bacon, spareribs met hoisin en sriracha, verse sjalot citroengras en kimchi.

De Lekkerste Veganburger

Winnende creatie NK Lekkerst Vegan Burger 2024

In de strijd om De lekkerste Veganburger werd de top 2 weer gevormd door vader en dochter Bierman van Vitam. Dochter Audrey bezette vorig jaar nog de tweede plaats en haar vader de eerste, dit jaar waren de rollen omgekeerd. Audrey won met een vegan hamburgerbroodje, een huisgemaakte groente patty, vegan crispy nachos, vegan cheddar en krokant van bananenschil. Roland Biermans won zilver met zijn ‘Unstopppa-bol’, gemaakt met een rood hamburgerbroodje, dry aged rode biet, pompoenchutney en pistachenoten. Endang Arifin van vegetarisch restaurant Copper Branch maakte de top 3 compleet met zijn Grazie Mille, een Italiaanse focaccia met een onder andere een ‘redefined burger’, groene pesto, baby spinazie, la vie bacon en gebakken uitjes.

Het Lekkerste Broodje

Winnende creatie NK Lekkerste Broodje 2024 (© De Lekkerste Wedstrijden)

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden won het Lekkerste Broodje met zijn Broodje Beef Teriyaki. “Ik ben echt mega-blij”, zegt Sjoerd Mampaeij, die voor het eerst meedeed met het NK de Lekkerste. “Ik heb tijdens de wedstrijd zo veel mooie creaties voorbij zien komen, dat ik er geen rekening mee heb gehouden dat ik kon winnen.” Zijn winnende creatie bestond uit een Italiaanse Pucce Salentino met onder meer biefstukpuntjes, teriyakisaus, een Japanse omelet, shiitake, furikake-kruiden, mizuna sla, sriracha mayonaise en zwarte inkt mayonaise.

De tweede plaats ging naar Bas Diks van Diks Authentiek Culinair. Zijn broodje, genaamd 'Bij', bestond uit een briochebol met onder andere hangop, pure chocolade, pure hazelnootpasta, honing-gel, gemarineerde karmozijnpeer en gedroogde weidebloemen. En het brons was voor Audrey Biermans van Vitam Catering. Haar creatie ‘Be-Mine’ was een black bun (gekleurd met houtskool) met onder andere dry aged Double Dutch Ribeye, bierboter gemaakt van kriekbier, rozenbotteljam, gerookte amandelen en een salade van rode kool.

Altijd op de hoogte blijven?