Sweet Emotions vestigt aandacht op desserts

LEEUWARDEN - De initiatiefnemers van Sweet Emotions staan voor 100 procent culinair entertainment op het gebied van desserts. Zij zullen tijdens de Horecava van 11 tot en met 14 januari aanwezig zijn. Eén van de initiatienemers, Dirk Peeters, vindt het jammer dat er weinig gebeurt op het gebied van desserts. “In de horeca zien wij al jaren dat gasten minder en minder desserts bestellen. Hoe komt dat? Ligt dat aan de kwaliteit, wil men de laatste calorieën niet opeten of is er gebrek aan kennis, creativiteit en durf in de keuken en bediening”, vraagt Peeters zich af. Daarom willen de initiatiefnemers van Sweet Emotions deze neerwaartse spiraal stoppen en horecaondernemers aan het denken zetten om hun dessertkaart nieuw leven in te blazen.

  • Sweet Emotions
  • Rudi van Beylen, eigenaar en chef van Hof ten Damme in Kallo, en Dirk Peeters, eigenaar van Didess - producent van dessertkoekjes, zijn de initiatiefnemers van Sweet Emotions. De derde compagnon is de Spaanse Albert Adrià, de broer van Ferran, bekend van het Catalaanse driesterrenrestaurant El Bulli. De founding partners van Sweet Emotions zijn Arti70, Xenox, IJsboerke, Didess en Horecava. “Op Sweet Emotions worden de bezoekers ondergedompeld in een wereld die hun kijk op cocktails en desserts voorgoed verandert”, vertellen de initiatiefnemers. “. De bezoekers ervaren hoe dessert-eten in de horeca een belevenis wordt, het hele jaar door.”
Lees ook
Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

Horecava uitgesteld naar voorjaar 2022

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de vakbeurs voor de horeca te verplaatsen naar het voorjaar 2022. De nieuwe datum is nog niet bekend. De beurs stond gepland voor 10 tot en met donderdag 13 januari. Bij de beurs staat het fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt,...

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Veenhuizen Groep introduceert 3-pans Multipan op Horecava

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Daarnaast staat de vakbeurs van de horeca voor Veenhuizen ook in het teken van een intensievere samenwerking met de lange-termijnpartners Vipam en Royal Steensma.