SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

SVO maakt het aanbod van diverse trainingen van trainers uit de praktijk bekend op de website foodacademy.svo.nl/ikblijfvers. Van trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals worst maken of pizza bakken, tot vakopleidingen slagerij, vis of patisserie. “Vanaf vandaag kan iedereen uit de foodretail, foodservice, foodindustrie en horeca zich een leven lang ontwikkelen in zijn of haar vakgebied door het volgen van een training of vakopleiding,” zegt Martijn Rosink, projectleider SVO food academy. 

SVO: “Opleiden gaat over meer dan alleen up-to-date blijven. Het gaat om het flexibel, wendbaar en toekomstbestendig maken van je onderneming. Juist daarom stelt SVO food academy zich als doel kennis en vaardigheden van iedereen die werkzaam is in de foodsector te vergroten en actueel te houden.”

STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor training en ontwikkeling. Het STAP-budget kan men vanaf medio april inzetten voor veel trainingen van de SVO food academy.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.