SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

SVO maakt het aanbod van diverse trainingen van trainers uit de praktijk bekend op de website foodacademy.svo.nl/ikblijfvers. Van trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals worst maken of pizza bakken, tot vakopleidingen slagerij, vis of patisserie. “Vanaf vandaag kan iedereen uit de foodretail, foodservice, foodindustrie en horeca zich een leven lang ontwikkelen in zijn of haar vakgebied door het volgen van een training of vakopleiding,” zegt Martijn Rosink, projectleider SVO food academy. 

SVO: “Opleiden gaat over meer dan alleen up-to-date blijven. Het gaat om het flexibel, wendbaar en toekomstbestendig maken van je onderneming. Juist daarom stelt SVO food academy zich als doel kennis en vaardigheden van iedereen die werkzaam is in de foodsector te vergroten en actueel te houden.”

STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor training en ontwikkeling. Het STAP-budget kan men vanaf medio april inzetten voor veel trainingen van de SVO food academy.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Bakkerijstudenten geven broodles op basisschool tijdens Week van het Brood

Bakkerijstudenten geven broodles op basisschool tijdens Week van het Brood

Afgelopen week vierde Nederland de Week van het Brood, waarin volkorenbrood in de spotlight stond. Bakkerijstudenten van Friesland College en Bakery Sweets Center haakten hier op in met een speciale broodles voor de groepen 1, 2 en 3 van basisschool De Vosseburcht in Leeuwarden.

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum