Succesvolle certificeringsaudits bij Royal Steensma

Bakkers in bedrijf_Assortiment Royal Steensma

Onlangs werden bij Royal Steensma certificeringsaudits uitgevoerd op de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Hieruit blijkt dat de producent van bakkerijgrondstoffen op de juiste wijze omgaat met de thema’s kwaliteit en voedselveiligheid. Alledrie de vestigingen kregen de kwaliteitscertificaten BRC en IFS.

Brand in Franeker

De productie van geconfijt fruit vindt plaats op de vesting Franeker. Hier woedde eind maart nog een stevige brand. Toch behaalde de vestiging het IFS Higher Level-certificaat. Volgens QA-ESH-manager Klaas Huisma werd dit 'met gejuich' ontvangen. Huisma: “Eind maart is onze vestiging getroffen door brand, waarbij de drooghal verloren is gegaan. Ruim twee weken later hadden we de audit: dat is kort dag. Toch hebben we een groot compliment ontvangen van de certificerende instantie dat ondanks de brand, alles er netjes uit zag in de productieafdelingen. Ze vinden het ‘onvoorstelbaar’ dat de infusiehal zo kort na de brand alweer helemaal schoon is.”

Ook roemt Huisma het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de Royal Steensma-medewerkers de auditors te woord hebben gestaan. “Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben hier met z’n allen een teamprestatie van formaat neergezet. En daar mogen we trots op zijn!”

Complimenten voor organisatie

Ook in Vlaardingen (amandelspijs, banketspijs, roompoeders, banketmixen) en Leeuwarden (vruchtenvullingen, jams, gelei, choco coatings, fondant) waren er complimenten namens de auditoren. Onder meer voor de organisatie in het algemeen. Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt laat Royal Steensma de audits in Leeuwarden sinds dit jaar onaangekondigd uitvoeren. “We werken er iedere dag met alle afdelingen hard aan dat de productielocaties op ieder moment ‘auditproof’ zijn”, laat QA-ESH-manager Roelof Heida van de locatie Leeuwarden weten. “De energie die we daar insteken, heeft zich nu terugbetaald.”

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen – aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Lees ook
Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakker Westeros bestaat 100 jaar. Al drie generaties lang voorzien bakkers uit de familie de consumenten van Uithoorn en Mijdrecht van brood en banket. Wat is het geheim? Kwaliteit, de bakkers maken alles zelf.

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Dit kwam in me op toen ik nadacht over de vraag te schrijven over ambacht en industrie. Waar hebben ze elkaar nodig, waar versterken ze elkaar? Pfff dacht ik, die relatie kende eerder haat dan liefde. Maar tijden veranderen.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...