Succesvolle certificeringsaudits bij Royal Steensma

Bakkers in bedrijf_Assortiment Royal Steensma

Onlangs werden bij Royal Steensma certificeringsaudits uitgevoerd op de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Hieruit blijkt dat de producent van bakkerijgrondstoffen op de juiste wijze omgaat met de thema’s kwaliteit en voedselveiligheid. Alledrie de vestigingen kregen de kwaliteitscertificaten BRC en IFS.

Brand in Franeker

De productie van geconfijt fruit vindt plaats op de vesting Franeker. Hier woedde eind maart nog een stevige brand. Toch behaalde de vestiging het IFS Higher Level-certificaat. Volgens QA-ESH-manager Klaas Huisma werd dit 'met gejuich' ontvangen. Huisma: “Eind maart is onze vestiging getroffen door brand, waarbij de drooghal verloren is gegaan. Ruim twee weken later hadden we de audit: dat is kort dag. Toch hebben we een groot compliment ontvangen van de certificerende instantie dat ondanks de brand, alles er netjes uit zag in de productieafdelingen. Ze vinden het ‘onvoorstelbaar’ dat de infusiehal zo kort na de brand alweer helemaal schoon is.”

Ook roemt Huisma het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de Royal Steensma-medewerkers de auditors te woord hebben gestaan. “Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben hier met z’n allen een teamprestatie van formaat neergezet. En daar mogen we trots op zijn!”

Complimenten voor organisatie

Ook in Vlaardingen (amandelspijs, banketspijs, roompoeders, banketmixen) en Leeuwarden (vruchtenvullingen, jams, gelei, choco coatings, fondant) waren er complimenten namens de auditoren. Onder meer voor de organisatie in het algemeen. Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt laat Royal Steensma de audits in Leeuwarden sinds dit jaar onaangekondigd uitvoeren. “We werken er iedere dag met alle afdelingen hard aan dat de productielocaties op ieder moment ‘auditproof’ zijn”, laat QA-ESH-manager Roelof Heida van de locatie Leeuwarden weten. “De energie die we daar insteken, heeft zich nu terugbetaald.”

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen – aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Lees ook
Nieuwe website Bakkerijkopen

Nieuwe website Bakkerijkopen

Bakkerijkopen heeft een nieuwe website. Alles zit in een nieuw jasje en toegankelijkheid is verbeterd volgens beheerder TenBa BV.    De website bakkerijkopen.nl is speciaal ontworpen om zoekers en aanbieders van bakkersbedrijven met elkaar in contact te brengen, op een, indien gewenst, anonieme manier. Bakkers die overwegen om hun...

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...