Succesvolle certificeringsaudits bij Royal Steensma

Bakkers in bedrijf_Assortiment Royal Steensma

Onlangs werden bij Royal Steensma certificeringsaudits uitgevoerd op de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Hieruit blijkt dat de producent van bakkerijgrondstoffen op de juiste wijze omgaat met de thema’s kwaliteit en voedselveiligheid. Alledrie de vestigingen kregen de kwaliteitscertificaten BRC en IFS.

Brand in Franeker

De productie van geconfijt fruit vindt plaats op de vesting Franeker. Hier woedde eind maart nog een stevige brand. Toch behaalde de vestiging het IFS Higher Level-certificaat. Volgens QA-ESH-manager Klaas Huisma werd dit 'met gejuich' ontvangen. Huisma: “Eind maart is onze vestiging getroffen door brand, waarbij de drooghal verloren is gegaan. Ruim twee weken later hadden we de audit: dat is kort dag. Toch hebben we een groot compliment ontvangen van de certificerende instantie dat ondanks de brand, alles er netjes uit zag in de productieafdelingen. Ze vinden het ‘onvoorstelbaar’ dat de infusiehal zo kort na de brand alweer helemaal schoon is.”

Ook roemt Huisma het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de Royal Steensma-medewerkers de auditors te woord hebben gestaan. “Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben hier met z’n allen een teamprestatie van formaat neergezet. En daar mogen we trots op zijn!”

Complimenten voor organisatie

Ook in Vlaardingen (amandelspijs, banketspijs, roompoeders, banketmixen) en Leeuwarden (vruchtenvullingen, jams, gelei, choco coatings, fondant) waren er complimenten namens de auditoren. Onder meer voor de organisatie in het algemeen. Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt laat Royal Steensma de audits in Leeuwarden sinds dit jaar onaangekondigd uitvoeren. “We werken er iedere dag met alle afdelingen hard aan dat de productielocaties op ieder moment ‘auditproof’ zijn”, laat QA-ESH-manager Roelof Heida van de locatie Leeuwarden weten. “De energie die we daar insteken, heeft zich nu terugbetaald.”

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen – aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Lees ook
Onderhandelingen cao bakkersbedrijf vastgelopen

Onderhandelingen cao bakkersbedrijf vastgelopen

Afgelopen week bracht FNV het nieuws naar buiten dat de gesprekken over de cao zijn vastgelopen omdat NBOV zou weigeren om jongeren beter te belonen. Dat is absoluut onjuist stelt NBOV op de website.

Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakkerij Westerbos viert 100-jarig bestaan

Bakker Westeros bestaat 100 jaar. Al drie generaties lang voorzien bakkers uit de familie de consumenten van Uithoorn en Mijdrecht van brood en banket. Wat is het geheim? Kwaliteit, de bakkers maken alles zelf.

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...