SNS en WorldSkills Netherlands slaan handen ineen

11 april 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

WorldSkills Netherlands en SNS gaan het komende jaar samenwerken om vakmensen de groeikansen en waardering te geven die ze verdienen. Het doel is om vakmanschap meer erkenning te geven en beroepstrots te stimuleren.

WorldSkills Netherlands heeft als doel vmbo- en mbo-scholieren bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Jongeren worden uitgedaagd om na te denken over hun toekomst. Ook SNS zet zich in voor rechtvaardige waardering van vakmensen en -ondernemers. Door samen te werken kunnen beide partijen hun netwerken aan elkaar verbinden.

‘Skills The Finals’

Vakwedstrijden staan centraal in de aanpak van WorldSkills Netherlands. De wedstrijden worden georganiseerd op scholen en leiden via kwalificatierondes naar de grote jaarlijkse finale ‘Skills The Finals’. Mbo-studenten krijgen hier de kans om te laten zien wat ze kunnen. Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart was dit jaar de landelijke finale in de Amsterdamse RAI. Koning Willem-Alexander en de ministers Dijkgraaf en Wiersma (OCW) waren hier ook aanwezig. 

Skills Boulangerie en Patisserie

Boulanger Damon van den Berg (20) uit Harmelen en patissier Jorn Nieuwenhuis (21) uit Den Haag zijn Nederlands kampioen geworden bij Skills The Finals.

Jorn werkt bij patisserie Jarreau in Den Haag en studeert bij mbo Rijnland. Hij won met zijn producten en showstuk bij het thema ‘Gouden Gard 90 jaar’ in de vorm van een gouden garde. Damon werkt bij Griffioen Brood en Banket in Harmelen en studeert aan het Summa College in Eindhoven. Tijdens Skills Scoorde hij met zijn showstuk en producten het hoogst aantal punten.

Altijd op de hoogte blijven?