Royal Steensma viert 180-jarig bestaan op Bakkersvak

Royal Steensma_-Voorjaarsmagazine 180jaar COVER 3

Grondstoffenleverancier Royal Steensma bestaat in 2019 180 jaar. Dit jubileum wordt gevierd tijdens Bakkersvak van 10 tot 12 maart in Gorinchem met een receptenboek en ludieke jubileumactie met een officieel Winmau-dartbord met een Royal Steensma-pijlenset. Ook lanceert de grondstoffenlevancier de nieuwe innovatie Jelleasy.

Royal Steensma is al 180 jaar van en voor de bakker. En dat wil de grondstofleverancier delen met de mensen die het bedrijf groot hebben gemaakt: de bakkers. Op Bakkersvak krijgen klanten en relaties daarom het jubileum-receptenboek. Het boek staat boordevol inspiratie en past bij de manier waarom de grondstoffenleveranciers bakkers probeert te prikkelen met stijlvolle magazine. Daarnaast krijgen bakkers die op Bakkersvak specifieke grondstoffen kopen een professioneel Winmau-dartbord cadeau, inclusief pijlenset in Royal Steensma-stijl.

Bakkersvak

Op Bakkersvak introduceert Royal Steensma Jelleasy. Met deze kant-en-klare gebakspray, verpakt in een spuitflesje, kunnen bakkers gemakkelijk een smakelijke en glanzende laag aanbrengen op banketproducten. Jelleasy is geschikt voor koude en warme producten, zoals vruchtenschelpen en appeltaart. Voor later dit jaar staan er nog meer innovatieve introducties op de planning.

Royal-Steensma_180-jaar-Receptenboek-taart-229x300 Bij de stand kunnen bakkers terecht met al hun vaktechnische vragen over brood en banket bij de accountmanagers van Team Ambacht. Ook zijn Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van Royal Steensma en partners Meester Boulanger Daan Hesseling en Meester Patissier Hidde de Brabander aanwezig op de stand. Zij nemen de bakker verder mee in hun eigen specialismen. Zo etaleren Hillebrand en Hesseling de mogelijkheden van brood en andere lekkernijen. De Brabander showt nougat, in combinatie met gekonfijt product en notenmix. Die laatste twee grondstoffen komen uit de keuken van Royal Steensma.

Volop in ontwikkeling

Ook grijpt Royal Steensma Bakkersvak aan om haar klanten bij te praten over alle ontwikkelingen die het bedrijf momenteel ondergaat, met nieuwbouw op alle drie de vestigingen en de realisatie van de Food Innovation Academy in Vlaardingen. “Ons bedrijf is duidelijk volop in ontwikkeling”, besluit Evert-Jan van Egteren,  sales manager MKB. “Maar we verliezen daarbij onze filosofie niet uit het oog: Royal Steensma is en blijft een no-nonsense totaalleverancier voor brood en banket. Gewoon een goede tent waar de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde is. En dat willen we graag zo houden.”

Lees ook
Robotisering in de bakkerij

Robotisering in de bakkerij

Artisanaal, ambachtelijk en de warme bakker. Dat zijn kernwoorden voor de bakker die de klanten vers en zelfgemaakt brood en banket wil verkopen. Nergens zo traditioneel als in de echte bakkerszaak! Behalve de groenteman dan, die heeft zelfs nog een ouderwetse mechanische weegschaal op de toonbank staan.

Europain - Business en inspiratie voor alle ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector

Europain - Business en inspiratie voor alle ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector

Europain in Parijs Porte de Versailles, van 11 tot 14 januari 2020, verschaft ondernemers in de bakkerij- en banketbakkerijsector een unieke mogelijkheid om de komende trends te ontdekken, opkomende markten te identificeren, nieuwe concepten uit te vinden, inspiratie te vinden voor hun komende creaties en de concurrentie een stapje voor te blijven.

November: onderweg naar de donkere dagen

November: onderweg naar de donkere dagen

In november kun je je snor laten staan, alvast eens je carnavalskleding passen of aanschuiven bij het Nationaal Schoolontbijt. Sinterklaas komt aan en langzaam maar zeker leven we toe naar de kortste dag van het jaar en de donkere dagen voor kerst. Een gezellige periode, met veel mooie lekkernijen van de bakker!

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Productiemedewerker deegmakerij Nijverdal

Wat ga je doen?De werkzaamheden bestaan uit het koken van deeg met de juiste hoeveelheden en ingrediënten. Na dit proces zorg je ervoor dat het deeg wordt afgewogen...