Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma_Bak Speciaal_Bakkersvak_Persbericht

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten in een persbericht. Op de beurs vierde Royal Steensma het 180-jarig bestaan met een chique jubileumboek. Daarnaast was er de introductie van de kant-en-klare gebakspray Jelleasy en een dartbord-actie.

Royal Steensma nam Bak Speciaal, specialist in melanges voor biologisch brood, desembroden en brood op basis van oergranen, recentelijk over. De producten, het merk en de collega’s van Bak Speciaal waren aanwezig in de stand tijdens Bakkersvak. De overname was niet onopgemerkt gebleven. “Bak Speciaal levert écht onderscheid in brood, Royal Steensma doet dat al jaren in banket. Dus deze overname werkt positief naar beide kanten”, vat Evert-Jan van Egteren, Commercieel Manager MKB bij Royal Steensma, het samen.

“We hebben zoveel mogelijk de vragen die bakkers hebben over de overname beantwoord”, gaat hij verder. “De reacties zijn erg positief. Royal Steensma wil groeien in brood. Met het specialisme van Bak Speciaal, gecombineerd met onze eigen kennis, kunde en recepturen kunnen we dat. Die boodschap hebben we goed kunnen uitdragen. Onze klanten, partners en andere branchepartijen begrijpen deze stap en juichen die over het algemeen ook toe. De komende tijd werken we hard aan de verdere integratie van Bak Speciaal en het versterken en verdelen van elkaars expertise om zo bakkers met een compleet, onderscheidend totaalassortiment voor brood en banket te bedienen.”

Geloof in ambacht

“Royal Steensma gelooft in de Nederlandse bakkerij en investeert daar ook in”, stelt Van Egteren. “De overname van Bak Speciaal bewijst dat. Maar ook het feit dat we werken met een compleet team van baktechnische adviseurs voor het ambacht, waar de nieuwe collega’s van Bak Speciaal nu aan worden toegevoegd. En kijk eens hoe we ons op Bakkersvak presenteren! Waar anderen terugtrekkende bewegingen maken, pakken wij royaal uit. Met maar liefst drie Meesters op de stand, te weten Hiljo Hillebrand, Daan Hesseling en Hidde de Brabander. Maar ook door te blijven focussen op upgrading van het assortiment, het blijven creëren van onderscheidend vermogen en een redelijke prijsvoering te bewaken.”

Lancering Jelleasy

Naast de overname van Bak Speciaal, was ook de lancering van Jelleasy een noviteit bij Royal Steensma. Verpakt in een handig 200ml-spuitflesje, kunnen bakkers met deze kant-en-klare gebakspray hun banket – warm of koud, een extra glansboost geven. ”Superhandig, en kijk eens naar het resultaat!”, wijst Van Egteren op de vruchtenschelp en appeltaart die hij net met Jelleasy heeft gesprayed. “Na gebruik even de spuitmond met warm water afspoelen, en klaar is kees. Oh, en Jelleasy kun je buiten de koelkast bewaren.” Het product is vanaf mei verkrijgbaar bij de diverse groothandels, zoals Baktotaal-Bouwhuis, Bakeplus, Beko Groothandel, Sligro en Hanos.

Jubileumboek

Ook het chique jubileumboek ter gelegenheid van het 180-jarig bestaan, met meer dan 70 recepten op basis van grondstoffen van Royal Steensma, vond gretig aftrek. “Toen we via de social media bekend maakten dat we dit boek gingen lanceren, ontstond er eens soort van hype”, lacht de Commercieel Manager. “Veel bakkers willen het boek hebben en kwamen er speciaal voor op de stand. We krijgen er heel veel positieve reacties op. Een waardig jubileumcadeau, is wat we vaak horen.” Datzelfde geldt voor het dartbord dat bakkers meekregen bij bestelling van een x-aantal grondstoffen van Royal Steensma en Bak Speciaal. “Een leuk extraatje waarbij klanten op een laagdrempelige manier het beste van twee werelden kunnen ervaren.”

Lees ook
Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

Food Innovation Academy breidt uit met kantoortoren

De Food Innovation Academy (FIA) breidt uit met de kantoortoren die is gevestigd voor het huidige pand aan de Industrieweg in Vlaardingen. FIA bereikte overeenstemming met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de hoogbouw. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt...

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.

IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

De IJsVak-wedstrijden vinden op 1, 2 en 3 maart tijdens de IJs-Vak op Bakkersvak in de Evenementenhal Gorinchem. De organisatie heeft de dagindeling al bekend gemaakt.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...