Royal Koopmans organiseert webinar Duurzaamheid in beweging

Bauke Wierda_Foto Royal Koopmans

Foto: Royal Koopmans

Royal Koopmans wil het 175-jarig jubileum betekenisvolle inhoud meegeven en duurzaamheid in beweging zetten door de hele graanketen te verbinden en activeren. Daarom nodigt de grondstoffenproducent specialisten uit elke schakel van de keten uit voor het online event op 6 juli: Duurzaamheid in beweging.

De beweging start letterlijk bij de boer aan tafel. Acht foodprofessionals geven tijdens een online uitzending hun kijk op de toekomst van smaakvolle, gezonde en duurzame voeding. ‘Is duurzaamheid een must voor smaakvolle & gezonde voeding in de toekomst? Hoe kun je duurzaamheid succesvol vermarkten? En hoe maak je het verschil tussen greenwashing en toegevoegde waarde?‘

Keten

Onder leiding van foodservice-filosoof en dé man achter het populaire platform & magazine Food Inspiration: Hans Steenbergen, wordt iedere schakel in de keten belicht. Van akkerbouw tot graancollectie, grondstofproductie, bakkerij en (internationale) foodproductie. Hiervoor schuiven aan: Jan Klerken van Scelta Mushrooms, Patrick Blom van Bakkerij Blom, Jurriaan Visser van CZAV, akkerbouwer Arie Pieter Noordermeer, en de CEO, Sourcing Manager en Innovatie & Marketing Manager van Royal Koopmans. De uitzending is online te bekijken op dinsdag 6 juli.

Duurzaamheid

Dirk Lodewijk uit, CEO van Royal Koopmans. “Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár geloven wij in. Het zit in onze genen. Bij Koopmans is duurzaamheid geen doel op zich, maar een manier om keuzes te maken en inhoud te geven aan onze processen en productontwikkeling, gebaseerd op duurzame grondstoffen en samenwerken in een duurzame keten. Dat is wat anders dan afdwingen of opleggen. Om duurzaam geproduceerde producten goed te kunnen vermarkten moet iedereen in de eerste plaats kennis en inzichten willen delen en samen willen werken vanuit dezelfde drijfveren. Van zaaien tot oogsten, van malen tot bakken: met kennis, vakmanschap en gedrevenheid streven we naar producten met zoveel mogelijk kracht uit de natuur. Puur vanuit de oorsprong!”

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 43

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 43

De bakkerijsector heeft het moeilijk met de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Bakkers vallen om en vragen om hulp. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

NBOV pleit voor betere TEK-regeling

NBOV pleit voor betere TEK-regeling

NBOV blijft zich inzetten voor een beter steunpakket voor de bakker. In de aangekondigde Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) is volgens de brancheorganisatie voor de bakkers “de vergoeding te laag, de drempel te hoog en de ingangsdatum veel te laat”.

NVB wil steun voor industriële bakkerijen

NVB wil steun voor industriële bakkerijen

De 42 leden van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zijn teleurgesteld over de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling). Het ziet er naar uit dat geen enkele industriële bakkers gebruik kan maken van dit steunpakket. In een brief aan de regering pleit NVB voor een betere regeling.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief