Programma IJs-Vakwedstrijden

Gouden ijsspatel 2019_foto Hans van der Beele

De top-3 van de Gouden IJsspatel 2019, koffie-ijs (Foto: Hans van der Beele)

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van de SVH Meesterijsbereiders hun vakmanschap zien. Zij battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén wedstrijd gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de jury vormen. De tweede wedstrijd wordt een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen een mystery box waarvan ze een sorbet- of roomijsje maken.

De Gouden IJsspatel

Op de tweede beursdag vindt de Gouden IJsspatel plaats. Dit jaar is de wedstrijd smaak kersenijs op waterbasis (sorbet). Voorafgaand aan de beurs vindt er eerst een voorronde plaats. Op 27 januari kunnen de deelnemers hun kersenijs inleveren. De 24 beste deelnemers gaan door naar de eindstrijd op de beurs. Hier draaien ze op 2 maart live hun kersenijs. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt dezelfde dag rond 17.00 bekend gemaakt.

De Gouden IJscreatie

Na een jaar afwezigheid keert de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit haar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus mogelijk dat ijsbereiders niet aan beide wedstrijden mee kunnen doen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien wordt later duidelijk. De organisatie laat wel weten dat de winnaar van IJssalon van het Jaar medio juni bekend wordt gemaakt.

Lees ook
Jurering IJssalon van het Jaar 2020  gestart

Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

Paul Wilderink trekt zich terug uit IJssalon van het Jaar

Paul Wilderink trekt zich terug uit IJssalon van het Jaar

De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen trekt zich terug uit de wedstrijd IJssalon van het Jaar. De salon was een van de zes genomineerden van 2020. Een door corona uitgestelde verbouwing en privéomstandigheden zorgen ervoor dat Wilderink en zijn team niet kunnen gaan voor de overwinning, op de manier die ze voor ogen hadden.

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum past het bestaande coronaprotocol aan naar de nieuwe voorwaarden. Vanaf 10 augustus worden de maatregelen om het coronavirus te bestrijden uitgebreid. “We gingen natuurlijk voor een geleidelijke afschaling van maatregelen”, zegt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging weten. “Helaas geldt hier: één stap...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...

Operator productie bakkerij Twente

Operator productie bakkerij Twente

Wat ga je doen?Als Operator Productie (Bakker) bedien je de volledig geautomatiseerde productielijn van de grondstofvoorziening tot dat het kwalitatief hoogwaardige...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Onze klant in de omgeving van Almelo is op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie. De werkzaamheden bestaan...