Programma IJs-Vakwedstrijden

Gouden ijsspatel 2019_foto Hans van der Beele

De top-3 van de Gouden IJsspatel 2019, koffie-ijs (Foto: Hans van der Beele)

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van de SVH Meesterijsbereiders hun vakmanschap zien. Zij battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén wedstrijd gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de jury vormen. De tweede wedstrijd wordt een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen een mystery box waarvan ze een sorbet- of roomijsje maken.

De Gouden IJsspatel

Op de tweede beursdag vindt de Gouden IJsspatel plaats. Dit jaar is de wedstrijd smaak kersenijs op waterbasis (sorbet). Voorafgaand aan de beurs vindt er eerst een voorronde plaats. Op 27 januari kunnen de deelnemers hun kersenijs inleveren. De 24 beste deelnemers gaan door naar de eindstrijd op de beurs. Hier draaien ze op 2 maart live hun kersenijs. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt dezelfde dag rond 17.00 bekend gemaakt.

De Gouden IJscreatie

Na een jaar afwezigheid keert de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit haar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus mogelijk dat ijsbereiders niet aan beide wedstrijden mee kunnen doen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien wordt later duidelijk. De organisatie laat wel weten dat de winnaar van IJssalon van het Jaar medio juni bekend wordt gemaakt.

Lees ook
Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.