Programma IJs-Vakwedstrijden

Gouden ijsspatel 2019_foto Hans van der Beele

De top-3 van de Gouden IJsspatel 2019, koffie-ijs (Foto: Hans van der Beele)

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van de SVH Meesterijsbereiders hun vakmanschap zien. Zij battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén wedstrijd gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de jury vormen. De tweede wedstrijd wordt een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen een mystery box waarvan ze een sorbet- of roomijsje maken.

De Gouden IJsspatel

Op de tweede beursdag vindt de Gouden IJsspatel plaats. Dit jaar is de wedstrijd smaak kersenijs op waterbasis (sorbet). Voorafgaand aan de beurs vindt er eerst een voorronde plaats. Op 27 januari kunnen de deelnemers hun kersenijs inleveren. De 24 beste deelnemers gaan door naar de eindstrijd op de beurs. Hier draaien ze op 2 maart live hun kersenijs. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt dezelfde dag rond 17.00 bekend gemaakt.

De Gouden IJscreatie

Na een jaar afwezigheid keert de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit haar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus mogelijk dat ijsbereiders niet aan beide wedstrijden mee kunnen doen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien wordt later duidelijk. De organisatie laat wel weten dat de winnaar van IJssalon van het Jaar medio juni bekend wordt gemaakt.

Lees ook
U kunt zich nog inschrijven voor de IJsVak-wedstrijden!

U kunt zich nog inschrijven voor de IJsVak-wedstrijden!

Ambachtelijke IJsbereiders kunnen zich nog steeds inschrijven voor de IJsVak-wedstrijden. Er zijn nog plaatsen vrij bij zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie, laat de organisatie weten. Wie wil deelnemen moet snel zijn. De inschrijving is geopend tot 15 januari.

Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

Vakbeurs IJs-Vak en de IJs-Vakwedstrijden zijn toegevoegd aan Bakkersvak. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak", zegt Corine...

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw luidt kerst in met ijsdesserts en confitures

Patisserie de Rouw in Vught komt deze decembermaand met nieuwe soorten ijsdesserts en ambachtelijke confitures. De producten bevatten minder suiker en worden gemaakt op basis van vers fruit.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...