De top-3 van de Gouden IJsspatel 2019, koffie-ijs (Foto: Hans van der Beele)

Ook komend jaar vinden de IJsVak-wedstrijden weer plaats tijdens Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Gorinchem. De organisatie is druk bezig met de invulling van deze wedstrijden en maakt de dagindeling alvast bekend.

Op de eerste beursdag laat het Gilde van de SVH Meesterijsbereiders hun vakmanschap zien. Zij battelen tegen elkaar in twee wedstrijden. Eén wedstrijd gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de jury vormen. De tweede wedstrijd wordt een live battle, waarbij SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen een mystery box waarvan ze een sorbet- of roomijsje maken.

De Gouden IJsspatel

Op de tweede beursdag vindt de Gouden IJsspatel plaats. Dit jaar is de wedstrijd smaak kersenijs op waterbasis (sorbet). Voorafgaand aan de beurs vindt er eerst een voorronde plaats. Op 27 januari kunnen de deelnemers hun kersenijs inleveren. De 24 beste deelnemers gaan door naar de eindstrijd op de beurs. Hier draaien ze op 2 maart live hun kersenijs. De winnaar van de Gouden IJsspatel wordt dezelfde dag rond 17.00 bekend gemaakt.

De Gouden IJscreatie

Na een jaar afwezigheid keert de Gouden IJscreatie in 2020 weer terug. Voor deze live wedstrijd om de mooiste coupe/creatie geldt dit haar een maximum van 24 deelnemers. Het is dus mogelijk dat ijsbereiders niet aan beide wedstrijden mee kunnen doen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien wordt later duidelijk. De organisatie laat wel weten dat de winnaar van IJssalon van het Jaar medio juni bekend wordt gemaakt.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?