Programma Beko Techniek op Bakkersvak 2017

BT Kronos_200_Pro_digitaal

ROSMLEN - Beko Techniek neemt dit jaar deel met twee stands aan de Bakkersvak 2017. Stand C1013 is geheel gewijd aan vier thema’s. Hier richt Beko Techniek zich op het bakken, snijden en kneden. Ook wordt hier Chocolade Compleet, een gezamenlijk initiatief van Beko en Callebaut, gedemonstreerd. In stand D1021 exposeren preferred dealers als Chocolate World en Bear Varimixer een representatieve uitsnede uit hun assortiment en de afdeling Bakkerijgereedschap overtuigt met innovatieve introducties en kwalitatieve bakkerijgereedschappen. Uitgangspunt voor Beko Techniek is het informeren, adviseren, motiveren en overtuigen van de expertise die Beko Techniek als totaalleverancier voor de gehele bakkerij in huis heeft.

Meer gedetailleerd ziet het programma van Beko Techniek er als volgt uit:

Bakken (stand C1013)

• Bekostone.

Energiezuinige heetwateroven met stenen vloeren en een gemetselde vuring waardoor veel warmte vastgehouden wordt (energiezuinig). Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de bakruimtes. De bakkwaliteit van deze oven is uitzonderlijk. stelt Beko Techniek. "Het extra stoomvermogen zorgt voor een zeer gelijkmatige stoomverdeling. Resultaat: perfecte kleuring van de producten." Het laden van de oven kan eenvoudig met inschietwagen of liftsysteem voor ovenwagens. De bediening wordt aangestuurd door een touchscreen waarbij voor elke etage afzonderlijk de baktijd, stoom en de automatische wasemschuif ingesteld kan worden.

• Bekorotatie.

Zorgt voor uitstekende gelijkmatige bakresultaten door een constante heteluchtstroom en automatische stoomvoorziening. Erg energiezuinig door een met vergroot oppervlak uitgevoerde branderkamer voor maximale warmteafgifte. De warmte wordt tijdens het wisselen van charges maximaal vastgehouden door een extra groot uitgelegde stoomunit, die tevens zorgt voor een optimale stoomvoorziening. Net zoals de Bekostone is de Bekorotatie voorzien van een Low-Nox brander die bij de Bekorotatie desgewenst boven, achter of aan de zijkant geplaatst kan worden. De Bekorotatie is leverbaar met een capaciteit van 80, 96, 120, 144, 192 en 288 broden.

• Wiesheu.

Ebo etagebakoven Ovencombinaties van Wiesheu zijn al jarenlang een garantie voor uitstekende bakresultaten, aldus Beko Techniek. De Ebo-serie is geschikt voor twee platen 60/40 cm of één plaat 60/80 cm per etage. In type 4-86M (nieuw in het assortiment van Beko Techniek) kunnen 60/80-bakplaten in de breedte in een van de vier etages geschoven worden of twee platen 60/40 in de lengte. Voorzien van Exclusieve-besturing, onderstel, stoomvoorziening en dampcondensatiekap. De temperatuur is voor elke etage apart instelbaar. Uitermate geschikt om direct op de vloer te bakken.

Snijden

• Beko specialslicer, Beko specialslicer small, Beko specialslicer zelfbediening.

Moderne broodsnijmachine die gebruikt maakt van een zogenaamd “rondmes”. Uitermate geschikt voor vele broodsoorten, zeker voor vastere, rogge- en speciaalbroden met een maximale afmeting van 380x150x330 mm (lxhxb). Variabel instelbare snededikte van 4 tot 24 mm. Ook in versie “small” te leveren voor broden met maximale afmeting 320x140/160 x 320 mm (lxhxd) en versie “zelfbediening“.

Kneden

• Kronos 200 PRO.

Robuuste, nieuwe generatie Kemper kneder met uitrijdbare kuip die mengt en kneedt volgens het bekende 3-zones-kneedprincipe van Kemper. Snelle, gelijkmatige en intensieve menging van grondstoffen zorgt voor een optimaal kneedresultaat, dat moeiteloos telkens weer reproduceerbaar is. De Kronos is leverbaar in twee verschillende typen: de Kronos en de Kronos Pro

Chocolade Compleet

Chocolade Compleet is een uniek concept dat in de markt gezet is door Beko en Callebaut. Met de handigste tools, mooiste ingrediënten, vakkundige instructies en volop inspiratie maakt een (banket)bakker eenvoudig de allerlekkerste chocoladeproducten. Met Chocolade Compleet creëert hij ambachtelijke kunstwerkjes, altijd met een authentiek, eigen verhaal. Chocolade Compleet bevat alle onderdelen en benodigdheden in één concept, inclusief inspirerende recepten. Men kan starten op elk gewenst niveau. In de stand van Beko Techniek demonstreren Mariska Boer en Marja Schrier (van Bakker Boer uit Kloetinge) doorlopend hoe chocoladeproducten, met relatief beperkte middelen, in een winkel gemaakt kunnen worden.

Chocolate World (stand D1021)

Een expositie van toonaangevende chocoladeverwerkingsmachines van dealer Chocolate World. De tempereermachine CW40 wordt gedemonstreerd in het demogedeelte van stand C1013 - Chocolade Compleet.

  • • Chocoladetempereermachine CW24 Delight
  • • Chocoladetempereermachine CW40
  • • Chocoladetempereermachine CW60 • Glaceerband

Bear Varimixers

Een expositie van de hardlopers planeetmengers van onze preferred dealer Bear Varimixers in verschillende capaciteiten, met basic of uitgebreide besturingen, standaard of ergonomische uitvoeringen, rvs of gelakt en een uitgebreid scala aan toebehoren en hulpstukken.

  • • Bear planeetmenger type RN 10 VL-2
  • • Bear planeetmenger type RN 20 VL-2
  • • Bear planeetmenger type AR 40 VL-1 (gelakte uitvoering)
  • • Bear planeetmenger type AR 60 VL-1 (gelakte uitvoering)
  • • Bear planeetmenger type Ergo 60 VL-4 (RVS uitvoering)
  • • Bear planeetmenger type Ergo 100 VL-4 (RVS uitvoering)

• Bear Easylift 60 liter.

Bakkerijgereedschappen BT-Sample-Beko-spuitzak-300x300

• Expo representatieve uitsnede assortiment bakkerijgereedschap.

Veel bakkerijgereedschappen uit een zeer breed en diep assortiment worden tentoongesteld.

• Introductie van Atollspeed AS 300T highspeed oven.

Een combinatie van hetelucht en magnetrontechnologie zorgt ervoor dat de Atollspeed AS 300T “normale” baktijden tot 10 keer kan verkorten. Het kleuren, gratineren en krokant maken gebeurt in extreem korte bereidingstijden door regelbare convectie, in seconden tot maximaal enkele minuten. De Atollspeed leent zich perfect voor bijvoorbeeld bakkerijen, koffieshops, restaurants, bars, tearooms, tankstations, hotels… eigenlijk elke locatie waar het snel 'afbakken' van een verse snack vereiste is.

• Introductie nieuwe Beko-spuitzakken

Speciaal ontwikkeld voor Beko Techniek: een vernieuwende spuitzak met extra grip, dé gepatenteerde Ultragrip. Een alternatief voor de traditionele spuitzak Premium Quality in één kleur blauw. Te gebruiken voor producten met verwerkingstempertuur van -30⁰C tot +110⁰C. Verkrijgbaar in doos 5 rollen, per rol 72 spuitzakken. Gratis samples beschikbaar.

• Innovatief, kostenbesparend en op maat gemaakt weegsysteem.

Met dit weegsysteem wordt het productieproces inzichtelijk en bestuurbaar. Vanuit het motto “meten is weten” wordt op het gebied van kostenbeheersing en kwaliteit vooruitgang geboekt doordat:

-  grondstoffen altijd precies op basis van het recept afgewogen (nooit te veel en nooit te weinig),

- recepten altijd nauwgezet worden opgevolgd; de vastgelegde volgorde wordt strikt gehandhaafd (nooit meer een grondstof vergeten, óók niet na een onderbreking of storing),

- het systeem exact inzicht geeft in het verbruik hoeveelheid grondstoffen

Lees ook
Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Thema World Chocolate Masters: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE

Het nieuwe thema voor de World Chocolate Masters is bekend: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. Het thema geeft een dualiteit weer: voor sommige is dit het einde van de wereld (zoals we die kennen) en voor anderen is dit het einde van de wereld. Hoe morgen zal smaken, eruit zal zien en voelen in de chocoladewereld, daar moeten de chocolatiers invulling aan...

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...