Ongekoelde presentatie: laat u niet verrassen!

Een aantal bederfelijke producten, zoals bijvoorbeeld worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en ragoutbroodjes, mag u ongekoeld presenteren. U dient dan wel aan een aantal spelregels te voldoen. De NVWA is heel actief op dit gebied en controleert de spelregels rondom deze ongekoelde regeling heel serieus. Waar moet u aan voldoen en hoe voorkomt u een boete?

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Productveiligheid hangt nauw samen met de temperatuur waarop je producten bereidt en bewaart. Hoe meer hitte je een product geeft, des te minder bacteriën overleven, maar hitte geeft ook bruinkleuring waarbij acrylamide gevormd wordt en dat is een schadelijke stof.

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Het liefst laat u klanten uw lekkernijen van dichtbij zien en ruiken. Zelf je producten mogen pakken uit mooi uitgestalde manden zorgt ook voor een leuke klantbeleving, maar denk bij de inrichting en de organisatie aan een paar dingen. De Hygiënecode vereist dat u bakkerijproducten verpakt of afschermt of er voldoende toezicht op houdt. Daarnaast, en...