Oetelbol als merknaam geregistreerd

Oetelbol

Afgelopen carnaval was de Oetelbol van bakkerij van Leeuwen uit Kerkdriel een groot succes. Daarom heeft de bakker met de start van het nieuwe carnavalsseizoen op de elfde van de elfde in aantocht de merknaam Oetelbol vast laten leggen.

De Oetelbol

Erik van Leeuwen, de eigenaar van bakkerij van Leeuwen te Kerkdriel, bedacht 21 januari het carnavalsgebak. Speciaal voor carnaval toverde hij de chocolade(Bossche)bol om tot Oetelbol, een soes gevuld met slagroom en de likeur Boswandeling. De soezen werden omhuld met groen gekleurde witte chocolade. s'Avonds ging het gebak viral op social media en de volgende dag volgde landelijke bekendheid door radioprogramma's als Ekdom in de ochtend en een tv interview op omroep Brabant.

Klanten uit heel Nederland en zelfs uit Belgie kwamen naar de bakkerij om het gebak te proeven. De Oetelbol ging mee het vliegtuig in naar Spanje en maakte een autoreis naar Frankrijk. Overal werd het gebak goed ontvangen. Ook bekende Nederlanders, zoals zangeres Do, proefden het gebak.

Bakkerij van Leeuwen

Toen het carnaval achter de rug was en in de bakkerij de rust enigszins terugkeerde begon Erik van Leeuwen met het vastleggen van de merknaam Oetelbol. Bakkerij van Leeuwen is nu de enige bakkerij die deze naam mag gebruiken. Nu de procedure is afgerond en de merknaam is toegekend gaat bakker van Leeuwen zich voorbereiden op een nieuw carnavalsseizoen met de bol als paradepaardje. De weken voorafgaand aan de elfde van de elfde start de bakker met de verkoop.

Lees ook
Compad biedt bakkers hulp met webshop

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Veel bedrijven zijn getroffen coor de coronacrisis. De horeca is gesloten en evenementen zijn voorlopig niet toegestaan. Ook de bakkerijen. Veel ondernemers zoeken een creatieve oplossing, waarbij ze vaak een online oplossing nodig hebben. Compad helpt hierbij.

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Door alle coronamaatregelen neemt de populariteit van online winkelen toe. Dat geldt ook voor de klanten van de lokale bakker. Ook zij hebben in deze tijd een webshop nodig. Bakkersmaat helpt hierbij en biedt bakkers tijdens de coronacrisis een gratis webshop.

Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...