Oetelbol als merknaam geregistreerd

Oetelbol

Afgelopen carnaval was de Oetelbol van bakkerij van Leeuwen uit Kerkdriel een groot succes. Daarom heeft de bakker met de start van het nieuwe carnavalsseizoen op de elfde van de elfde in aantocht de merknaam Oetelbol vast laten leggen.

De Oetelbol

Erik van Leeuwen, de eigenaar van bakkerij van Leeuwen te Kerkdriel, bedacht 21 januari het carnavalsgebak. Speciaal voor carnaval toverde hij de chocolade(Bossche)bol om tot Oetelbol, een soes gevuld met slagroom en de likeur Boswandeling. De soezen werden omhuld met groen gekleurde witte chocolade. s'Avonds ging het gebak viral op social media en de volgende dag volgde landelijke bekendheid door radioprogramma's als Ekdom in de ochtend en een tv interview op omroep Brabant.

Klanten uit heel Nederland en zelfs uit Belgie kwamen naar de bakkerij om het gebak te proeven. De Oetelbol ging mee het vliegtuig in naar Spanje en maakte een autoreis naar Frankrijk. Overal werd het gebak goed ontvangen. Ook bekende Nederlanders, zoals zangeres Do, proefden het gebak.

Bakkerij van Leeuwen

Toen het carnaval achter de rug was en in de bakkerij de rust enigszins terugkeerde begon Erik van Leeuwen met het vastleggen van de merknaam Oetelbol. Bakkerij van Leeuwen is nu de enige bakkerij die deze naam mag gebruiken. Nu de procedure is afgerond en de merknaam is toegekend gaat bakker van Leeuwen zich voorbereiden op een nieuw carnavalsseizoen met de bol als paradepaardje. De weken voorafgaand aan de elfde van de elfde start de bakker met de verkoop.

Lees ook
Een mooie egale print op je tijgerbrood

Een mooie egale print op je tijgerbrood

Ik bak dagelijks tijgerbrood, maar de bovenkorst is geen twee keer hetzelfde. Er zijn vaak verschillen in de kleur van de korst en de tijgerprint komt er niet mooi op. Hoe zorg ik dat er dagelijks een mooi donkerbruin gebakken tijgerbrood met een fraaie tijgerprint uit de oven komt?

Bakker Carl Siegert is een van de veiligheidshelden van het Ministerie van SZW

Bakker Carl Siegert is een van de veiligheidshelden van het Ministerie van SZW

In het kader van de campagne 'Veilig Werken met [Gevaarlijke] Stoffen' zet het ministerie van SZW, twaalf veiligheidshelden in het zonnetje. Een van die veiligheidshelden is bakker Carl Siegert uit Harmelen.

Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is een speciale uitgave van Bakwerk, gemaakt voor kinderen. Het is een vrolijke en extra kleurrijke uitgave, boordevol raadsels, mopjes, puzzels, kleurplaten en natuurlijk allerlei weetjes over de ambachtelijke bakker.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...