Afgelopen carnaval was de Oetelbol van bakkerij van Leeuwen uit Kerkdriel een groot succes. Daarom heeft de bakker met de start van het nieuwe carnavalsseizoen op de elfde van de elfde in aantocht de merknaam Oetelbol vast laten leggen.

De Oetelbol

Erik van Leeuwen, de eigenaar van bakkerij van Leeuwen te Kerkdriel, bedacht 21 januari het carnavalsgebak. Speciaal voor carnaval toverde hij de chocolade(Bossche)bol om tot Oetelbol, een soes gevuld met slagroom en de likeur Boswandeling. De soezen werden omhuld met groen gekleurde witte chocolade. s'Avonds ging het gebak viral op social media en de volgende dag volgde landelijke bekendheid door radioprogramma's als Ekdom in de ochtend en een tv interview op omroep Brabant.

Klanten uit heel Nederland en zelfs uit Belgie kwamen naar de bakkerij om het gebak te proeven. De Oetelbol ging mee het vliegtuig in naar Spanje en maakte een autoreis naar Frankrijk. Overal werd het gebak goed ontvangen. Ook bekende Nederlanders, zoals zangeres Do, proefden het gebak.

Bakkerij van Leeuwen

Toen het carnaval achter de rug was en in de bakkerij de rust enigszins terugkeerde begon Erik van Leeuwen met het vastleggen van de merknaam Oetelbol. Bakkerij van Leeuwen is nu de enige bakkerij die deze naam mag gebruiken. Nu de procedure is afgerond en de merknaam is toegekend gaat bakker van Leeuwen zich voorbereiden op een nieuw carnavalsseizoen met de bol als paradepaardje. De weken voorafgaand aan de elfde van de elfde start de bakker met de verkoop.

Altijd op de hoogte blijven?