Nieuwe trainingsruimte voor BoulangerieTeam

ANDELST - Het BoulangerieTeam heeft een nieuwe trainingsruimte in gebruik genomen. Partner Spronk Bakkerijmachines heeft in Andelst een proefbakkerij neergezet waar de komende jaren onder optimale omstandigheden kan worden getraind. Voorzitter Johan van Maanen van het team, verrichte dinsdag 28 juni samen met Arno en Harm Spronk de opening. Door het inschieten van stokbrood in de oven werd de ruimte officieel in gebruik genomen.

Internationale wedstrijden

De ruimte is vergelijkbaar met een bakkerijruimte zoals deze zich voordoet tijdens de internationale wedstrijden. Op deze manier kan een wedstrijdsituatie zo goed mogelijk worden nagebootst. De familie Spronk is erg blij dat het BoulangerieTeam de komende jaren gaat trainen in Andelst. Harm Spronk: “Vorig jaar zomer is het balletje gaan rollen. Het team zat zonder ruimte en wij zagen een kans om ze te helpen. We hebben flink verbouwd en het was passen en meten om de ruimte optimaal in te richten, maar het eindresultaat mag er wezen. Wij zijn trots dat deze topboulangers hier gaan trainen.”

Teamhuis

Johan van Maanen sluit zich hierbij aan: “Dit is een bijzonder moment. Wij zijn de familie Spronk bijzonder dankbaar dat ze dit hebben gerealiseerd. Dit is het huis van het BoulangerieTeam. Hier kunnen onze jongens zich de komende jaren optimaal voorbereiden op wedstrijden. Het is echt een geweldige ruimte.”

Meer weten?

Meer informatie over het BoulangerieTeam en haar leden is te vinden op www.boulangerieteam.nl, Facebook: Boulangerie Team en Twitter: @BoulangerieTeam.

Lees ook
Recept: Chocolade feuilletees

Recept: Chocolade feuilletees

Met verwerking van cacaopoeder in het deeg, purechocoladesticks ertussen, gedipt in melkchocolade met hazelnootjes en bovenop gevuld met hazelnotenpralineganache is dit de ultieme guilty pleasure, want zeg nu eerlijk: er bestaat niet zoiets als te veel chocolade.

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederlands team 2e bij Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederland wint de tweede prijs tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie in Parijs tijdens Sirha Europain 2022. Topfavoriet Taiwan (onder de naam Chinese Taipei) gaat er zoals verwacht met eerste prijs vandoor, Noorwegen bezet de derde plaats op het podium. Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers kunnen hun geluk niet op. “Deze prijs voelt voor...

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

Nog even en dan is het zover. Onder begeleiding van coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers de strijd aan voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. De elfde editie van Coupe du Monde de la Boulangerie (WK Boulangerie) vindt plaats van 26 tot en met 28 maart.