De Bakkers Lamers is verhuisd naar een nieuwe bakkerij. Op de nieuwe locatie wordt niet alleen groot brood gebakken, maar ook klein brood en banket. Voorheen gebeurde dit op twee aparte locaties. Door de groei van de omzet was vooral de broodbakkerij te klein geworden. 

De bouw van de nieuwe vestiging aan de Cereslaan in Heesch vond plaats onder begeleiding van TenBa. De nieuwe locatie was snel gevonden maar er waren verschillende uitdagingen in het ontwerp. Naast het zoeken naar de optimale bakkerij lay-out en inrichting, belemmerde de vriescel het daglicht. Dit werd opgelost door het aanbrengen van hoge gevelramen en glaspartijen op de vriescel. Zo komt er indirect daglicht binnen in de bakkerij. Bij de bouw is ook rekening gehouden met de toekomst. Het dak is voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie.

Als projectmanager verzorgde Tenba van alles. Van offerte aanvragen van aannemers, installateurs, bakkerij technieken, tot het realiseren en houden van de bouwvergaderingen en oplevering. Er was een strakke planning. Het verhuizen van de productie vond plaats op zaterdag 18 mei en op zondagmiddag 19 mei kon de productie weer starten. De apparatuur uit de oude bakkerij is deels meegekomen. Tijdens de verhuizing zijn er ter plekke nog aanpassingen gedaan aan de nieuwe opstelling.

 

Altijd op de hoogte blijven?