Nieuwe productielocatie voor Bakkerij René Vermeij

1 februari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: TenBa

Bakkerij René Vermeij heeft een nieuwe productielocatie op een industrieterrein in IJsselmuiden. In samenwerking met TenBa is het nieuwe pand ingericht als volwaardige brood- en banketbakkerij, die volledig elektrisch produceert.

Naast de productielocatie heeft ondernemer René Vermeij drie winkels in de omgeving van Kampen en IJsselmuiden. De oude productielocatie was door de groei van het bedrijf te klein geworden. In overleg met TenBa zijn diverse opties besproken, maar uiteindelijk viel de keuze op een bestaand pand in IJsselmuiden. Dit pand was ooit gebouwd als autospuiterij en moest dus geheel aangepast en verbouwd worden tot bakkerij.

Elektrische ovens

René Vermeij is een vooruitstrevende ondernemer. De nieuwe bakkerij moest klaar zijn voor de toekomst en rekening houden met het milieu. In het pand was al een traforuimte aanwezig. Deze trafo is verzwaard, zodat de hele productie inclusief drie rotatie ovens, een grote vriescel en twee rem-rijskasten elektrisch werkt. Ook de klimatisering van de productieruimten is door middel van warmtepomp inverters elektrisch voorzien. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen om in de toekomst de elektrische bestelauto’s te kunnen laden.

Indeling en routing

Veel van de bestaande bakkerijtechniek is verhuisd naar de nieuwe locatie, zoals de grootbroodstraat, werkbanken en deegmachines. De oude wasemkap is in de nieuwe bakkerij hergebruikt en boven de frituurlijn geplaatst. De koelvriescellen en twee nieuwe luikenkasten zijn nieuw geplaatst. Voor de nieuwe silo’s op de technische etage, was het nodig om de etagevloer constructief te versterken. Alle motoren en technische installaties zijn in een aparte ruimte op de etage geplaatst. Makkelijk bereikbaar voor onderhoud, maar niet in de weg in opslagruimten of in productieruimten. Dit alles is geplaatst volgens de door TenBa ontworpen Lay-out, waarin de bakkerij voorzien is van de meest optimale indeling en routing.

Ambachtelijk

De bakkerij is een ambachtelijke productielocatie in een moderne jas. TenBa begeleidde René Vermeij zodat de bakkerij niet alleen een hoogwaardige afwerking heeft gekregen maar ook voldoet aan alle gestelde hygiëne-, milieu- en arbo wetgeving. Vanaf een loopbrug op de etage kijk je zo een ambachtelijke bakkerij in. Om een typische 'René Vermeij' uitstraling te krijgen is er samengewerkt met de interieurarchitect van Studio Stoel uit Kampen. In overleg met TenBa en René Vermeij zijn voor de afwerking keuzes gemaakt voor kleuren en soort materialen.

 

Altijd op de hoogte blijven?