Nederlandse klassiekers in een nieuw jasje

Bakkers in bedrijf_ Vipam_Hollands gebak

De Eindejaarsdemonstratie van Vipam vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrum, op woensdag 3 oktober, stond deze keer in het teken van echt Hollands gebak maar met een nieuwe beleving. Jeroen Goossens en Peter Remmelzwaal mochten dit keer ieder drie producten demonstreren.

Hollands gebak

Het was de rode draad deze middag: Hollands gebak met een nieuw elan. Jeroen Goossens bijt het spits af. “We hebben vandaag als uitgangspunt zes standaard gebakjes uit de bakkerij genomen die veel worden verkocht”, legt hij uit. “Vervolgens hebben we nagedacht over hoe we het nu anders kunnen doen, hoe we het wat meer cachet kunnen geven. De hoofdsmaken blijven hetzelfde, dus zoals ze vroeger waren.”

Jeroen Goossens

Hij demonstreert achtereenvolgens een bananensoes en soezentaart, een vruchtenschelp en het kasteeltje. Jeroen benadrukt meerdere malen dat wat hij laat zien deze middag vooral dient “om iedereen ideeën, decoraties, technieken en manieren van denken mee te geven”. Het is dus zeker niet de bedoeling om alle producten zo een-op-een na te gaan maken, al mag dat natuurlijk wel.

Peter Remmelzwaal

Ook Peter Remmelzwaal herhaalt tijdens het middagdeel het ‘thema’ van de dag: Nederlandse patisserie in een nieuw jasje. Hij legt de nadruk meer op de basis: “We gaan terug naar de essentie, de smaken moeten kloppen en de recepten moeten functioneel zijn.” Peter maakt eveneens van alle recepten een gebak- en een taartversie met de zelfde ingrediënten. Op deze manier worden alle producten functioneel gebruikt.

Vipam

De bezoekers gingen na een dag vol inspiratie naar huis met een goedgevulde goodiebag, met hierin producten van de partners waarmee Vipam deze dag heeft georganiseerd, waaronder Fruitlife, Dobla en FrieslandCampina.

Meer over deze inspirerende dag in Bakkers in bedrijf 9, die in november verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

 

Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...