Nieuwe ruimte voor koffie, brood en gebak op Alimentaria & Hostelco 2024

16 januari 2024 Redactie Food Unsplash
De vakbeurs Alimentaria & Hostelco 2024 introduceert een nieuwe ruimte voor innovatieve producten op het gebied van koffie, brood en gebak. Naast de nieuwe producten wil de organisatie met deze ruimte ook ontmoetingen tussen professionals stimuleren. Ook vinden er proeverijen en trainingssessies plaats.

Alimentaria & Hostelco is een internationale vakbeurs voor voeding, dranken, foodservices en horeca-apparatuur. In de nieuwe ruimte krijgen 38 deelnemende merken de mogelijkheid om hun innovatieve koffie, brood en gebaksproduct te exposeren. Trends die in deze ruimte naar voren komen, zijn onder andere de groeiende vraag naar gezonde voeding, en de terugkeer naar traditionele recepten met biologische ingrediënten.

Meer dan producten

De ruimte biedt meer dan alleen nieuwe producenten. Distributie-, retail- en horecaprofessionals kunnen hier ook elkaar ontmoeten en hun kennis delen. Daarnaast vinden er proeverijen, trainingssessies en demonstraties plaats. Ook staan er wedstrijden op het programma, zoals de Spaanse finale van het wereldkampioenschap Napolitaanse pizza.

Alimentaria & Hostelco 

Alimentaria & Hostelco vindt plaats van 18 tot 21 maart 2024 in de Fira de Barcelona, de handelsbeurs van Barcelona. De beursorganisatie verwacht 3200 exposerende bedrijven en 100.000 bezoekers. 

Dit artikel verscheen eerder op: Voeding Nu

Altijd op de hoogte blijven?