De Eindejaarsdemonstratie van Vipam vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrum, op woensdag 3 oktober, stond deze keer in het teken van echt Hollands gebak maar met een nieuwe beleving. Jeroen Goossens en Peter Remmelzwaal mochten dit keer ieder drie producten demonstreren.

Hollands gebak

Het was de rode draad deze middag: Hollands gebak met een nieuw elan. Jeroen Goossens bijt het spits af. “We hebben vandaag als uitgangspunt zes standaard gebakjes uit de bakkerij genomen die veel worden verkocht”, legt hij uit. “Vervolgens hebben we nagedacht over hoe we het nu anders kunnen doen, hoe we het wat meer cachet kunnen geven. De hoofdsmaken blijven hetzelfde, dus zoals ze vroeger waren.”

Jeroen Goossens

Hij demonstreert achtereenvolgens een bananensoes en soezentaart, een vruchtenschelp en het kasteeltje. Jeroen benadrukt meerdere malen dat wat hij laat zien deze middag vooral dient “om iedereen ideeën, decoraties, technieken en manieren van denken mee te geven”. Het is dus zeker niet de bedoeling om alle producten zo een-op-een na te gaan maken, al mag dat natuurlijk wel.

Peter Remmelzwaal

Ook Peter Remmelzwaal herhaalt tijdens het middagdeel het ‘thema’ van de dag: Nederlandse patisserie in een nieuw jasje. Hij legt de nadruk meer op de basis: “We gaan terug naar de essentie, de smaken moeten kloppen en de recepten moeten functioneel zijn.” Peter maakt eveneens van alle recepten een gebak- en een taartversie met de zelfde ingrediënten. Op deze manier worden alle producten functioneel gebruikt.

Vipam

De bezoekers gingen na een dag vol inspiratie naar huis met een goedgevulde goodiebag, met hierin producten van de partners waarmee Vipam deze dag heeft georganiseerd, waaronder Fruitlife, Dobla en FrieslandCampina.

Meer over deze inspirerende dag in Bakkers in bedrijf 9, die in november verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

 

Altijd op de hoogte blijven?