NBOV biedt Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

Moederdagtaart Prinses Beatrix NBOV

De NBOV heeft zondag 8 mei een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers. Drie jonge vakmensen Nick Banus, Milou Jansen en Puck Mennen hadden de eer om deze taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde.

Het aanbieden van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerende traditie en wordt aangeboden omdat Prinses Beatrix beschermvrouwe van de NBOV is. Directeur Marie-Hélène Zengerink: ‘Het is prachtig dat deze jonge talenten hun ambachtelijk vakmanschap in het koninklijk werkpaleis hebben kunnen laten zien.’ De aanbieding vond voor het eerst sinds 2019 plaats, nadat het twee keer niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen.

Nederlands Trots

De Moederdagtaart bestaat uit een showstuk en meerdere gebakjes. Het showstuk met als thema Nederlands Trots bestaat uit verschillende echt Nederlandse elementen: tulpen, een roos, een kroon dat het koningshuis gepresenteerd, een Nederlandse schild en een vliegtuigje dat KLM representeert.

Voor de gebakjes hebben de makers lokale producten gebruikt uit de omgeving waar ze vandaan komen: Nick maakte een gebakje met vanille, dat sinds kort op Nederlandse grond wordt geproduceerd. Milou gebruikte voor haar gebakje echte Hollandse aardbeien en zelfgemaakte limoncello en Puck gebruikte Brabantse bosbessen.

Nick Banis (werkzaam bij Patisserie Tummers in Heemstede) won in 2021 Nick Banis de Gouden Gard, Milou Jansen (werkzaam bij Bakkerij Verhoeven in Veghel) plaatste zich als tweede en won de Zilveren Gard, Puck Mennen (ook werkzaam bij Pastisserie Tummers in Heemstede) won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten vaktechnisch ondersteund.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn. Iedereen trekt ook nog eens aan dezelfde student. Sommige branches, zoals techniek en defensie, doen dat met enorme budgetten, maar andere sectoren hebben die luxe niet. Gecombineerd met...

Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Bij een nieuwe winkel- of bakkerij-inrichting let je ongetwijfeld op de uitstraling, de functionaliteit en de kosten, maar hoe zit het bijvoorbeeld met voedselveiligheid en plaagdierwering?

‘Cool’ energie besparen

‘Cool’ energie besparen

Producten koelen verbruikt aardig wat energie. Zeker met de huidige energieprijzen loont het dus om te bekijken of je daarop kunt besparen. Zorg er echter wel voor dat je aan de warenwettelijke eisen blijft voldoen.