NBOV biedt Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

Moederdagtaart Prinses Beatrix NBOV

De NBOV heeft zondag 8 mei een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers. Drie jonge vakmensen Nick Banus, Milou Jansen en Puck Mennen hadden de eer om deze taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde.

Het aanbieden van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerende traditie en wordt aangeboden omdat Prinses Beatrix beschermvrouwe van de NBOV is. Directeur Marie-Hélène Zengerink: ‘Het is prachtig dat deze jonge talenten hun ambachtelijk vakmanschap in het koninklijk werkpaleis hebben kunnen laten zien.’ De aanbieding vond voor het eerst sinds 2019 plaats, nadat het twee keer niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen.

Nederlands Trots

De Moederdagtaart bestaat uit een showstuk en meerdere gebakjes. Het showstuk met als thema Nederlands Trots bestaat uit verschillende echt Nederlandse elementen: tulpen, een roos, een kroon dat het koningshuis gepresenteerd, een Nederlandse schild en een vliegtuigje dat KLM representeert.

Voor de gebakjes hebben de makers lokale producten gebruikt uit de omgeving waar ze vandaan komen: Nick maakte een gebakje met vanille, dat sinds kort op Nederlandse grond wordt geproduceerd. Milou gebruikte voor haar gebakje echte Hollandse aardbeien en zelfgemaakte limoncello en Puck gebruikte Brabantse bosbessen.

Nick Banis (werkzaam bij Patisserie Tummers in Heemstede) won in 2021 Nick Banis de Gouden Gard, Milou Jansen (werkzaam bij Bakkerij Verhoeven in Veghel) plaatste zich als tweede en won de Zilveren Gard, Puck Mennen (ook werkzaam bij Pastisserie Tummers in Heemstede) won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten vaktechnisch ondersteund.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Einde arbeidsovereenkomst in december

Einde arbeidsovereenkomst in december

December is voor veel mensen vanwege de feestdagen een bijzondere periode. Dat geldt zeker voor de bakkerijbranche: in principe kan daarom een arbeidsovereenkomst niet in december eindigen.

‘Neem de tijd om een bedrijf te leren kennen’

‘Neem de tijd om een bedrijf te leren kennen’

Een eigen bakkerij was voor Niels van der Wal altijd al een droom. In april namen hij en zijn vrouw Annefrouke Echte Bakker Nico en Aeltsje de Groot in Stiens over. De startende ondernemer deelt zijn ervaringen en geeft tips.

Cadeaupakketten: wat mag, en wat moet?

Cadeaupakketten: wat mag, en wat moet?

Sinterklaas en de kerstperiode zijn natuurlijk bij uitstek momenten om een of meer cadeaupakketten in uw assortiment op te nemen. Ook voor deze pakketten gelden regels, bijvoorbeeld voor etikettering, allergenenvermelding en naamgeving van producten. En mag u een fles wijn aan uw pakket toevoegen? De NBOV zet het voor u op een rijtje.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief