NBOV biedt Prinses Beatrix Moederdagtaart aan

9 mei 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

De NBOV heeft zondag 8 mei een Moederdagtaart aangeboden aan Prinses Beatrix namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers. Drie jonge vakmensen Nick Banus, Milou Jansen en Puck Mennen hadden de eer om deze taart te maken en aan te bieden op Paleis Noordeinde.

Het aanbieden van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerende traditie en wordt aangeboden omdat Prinses Beatrix beschermvrouwe van de NBOV is. Directeur Marie-Hélène Zengerink: ‘Het is prachtig dat deze jonge talenten hun ambachtelijk vakmanschap in het koninklijk werkpaleis hebben kunnen laten zien.’ De aanbieding vond voor het eerst sinds 2019 plaats, nadat het twee keer niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen.

Nederlands Trots

De Moederdagtaart bestaat uit een showstuk en meerdere gebakjes. Het showstuk met als thema Nederlands Trots bestaat uit verschillende echt Nederlandse elementen: tulpen, een roos, een kroon dat het koningshuis gepresenteerd, een Nederlandse schild en een vliegtuigje dat KLM representeert.

Voor de gebakjes hebben de makers lokale producten gebruikt uit de omgeving waar ze vandaan komen: Nick maakte een gebakje met vanille, dat sinds kort op Nederlandse grond wordt geproduceerd. Milou gebruikte voor haar gebakje echte Hollandse aardbeien en zelfgemaakte limoncello en Puck gebruikte Brabantse bosbessen.

Nick Banis (werkzaam bij Patisserie Tummers in Heemstede) won in 2021 Nick Banis de Gouden Gard, Milou Jansen (werkzaam bij Bakkerij Verhoeven in Veghel) plaatste zich als tweede en won de Zilveren Gard, Puck Mennen (ook werkzaam bij Pastisserie Tummers in Heemstede) won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten vaktechnisch ondersteund.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?