Meesterlijk Junior Chocolade

Meesterlijk junior Chocolade

Met het tweede deel in de serie ‘Meesterlijk Junior’ richt Robèrt van Beckhoven zich op jonge thuisbakkers en chocoladefanaten en neemt hij ze mee in de wereld van chocolade. Ze kunnen met dit boek zowel leren over de achtergrond van chocolade als er praktisch mee aan de slag gaan.

Net als het eerste boek in de serie, over brood, begint ‘Chocolade’ bij de basis: de oorsprong van cacaobonen en wat je er allemaal mee kunt maken. Ook de fabriek en Robèrts eigen chocolaterie komen aan bod.

Daarna volgen twaalf recepten met heldere en stapsgewijze uitleg. Het boek is verder voorzien van leuke puzzels en opdrachten. Een ideaal boek om kinderen chocolade beter te leren kennen.

Meesterlijk Junior Chocolade | Prijs: € 19,95 | ISBN: 9789083091815

Dossiers
Lees ook
Kees Raat: ‘Zie cacaobonen als fruit’

Kees Raat: ‘Zie cacaobonen als fruit’

Kees Raat, bekend van onder meer de Chocoladebijbel, was de eerste in Nederland die zouten, pepers en azijnen gebruikte in bonbons. Chocolade met complexe smaken, voor volwassenen. Dat aanbod van ‘volwassen’ chocolade mag best worden uitgebreid, vindt hij. “Naarmate je ouder wordt, verandert je smaak. Van het zoete palet ga je steeds meer richting bitter...

Belgische chocolatier maakt bonbons geïnspireerd door coronavaccins

Belgische chocolatier maakt bonbons geïnspireerd door coronavaccins

Ook de Belgen zitten middenin de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich hier door inspireren en brengt speciale bonbons op de markt. Met namen als Astra Zero, Spoedniet en Modernia verwijzen deze naar de coronavaccins.

'Doe vooral waar je goed in bent'

'Doe vooral waar je goed in bent'

Banketbakkerij Roos in Bergen (NH) heeft een kleine productieruimte, waar een maximale omzet wordt gedraaid. Eigenaar Elco Oudshoorn piekert er echter niet over om de productie te verplaatsen naar een industrieterrein of groter pand. “Ik wil het zó, middenin het gemoedelijke centrum van Bergen en vooral doen wat ik leuk vind.”