Meesterlijk Junior Chocolade

Meesterlijk junior Chocolade

Met het tweede deel in de serie ‘Meesterlijk Junior’ richt Robèrt van Beckhoven zich op jonge thuisbakkers en chocoladefanaten en neemt hij ze mee in de wereld van chocolade. Ze kunnen met dit boek zowel leren over de achtergrond van chocolade als er praktisch mee aan de slag gaan.

Net als het eerste boek in de serie, over brood, begint ‘Chocolade’ bij de basis: de oorsprong van cacaobonen en wat je er allemaal mee kunt maken. Ook de fabriek en Robèrts eigen chocolaterie komen aan bod.

Daarna volgen twaalf recepten met heldere en stapsgewijze uitleg. Het boek is verder voorzien van leuke puzzels en opdrachten. Een ideaal boek om kinderen chocolade beter te leren kennen.

Meesterlijk Junior Chocolade | Prijs: € 19,95 | ISBN: 9789083091815

Dossiers
Lees ook
Heel Holland Bakt daagt thuisbakkers uit met Koninklijke Tompouce Challenge

Heel Holland Bakt daagt thuisbakkers uit met Koninklijke Tompouce Challenge

Oranje tompoucen zijn een hot item bij de ambachtelijke bakker tijdens Koningdag. Het bekende bakprogramma Heel Holland Bakt daagt nu ook thuisbakkers uit om met product aan de slag te gaan met de Koninklijke Tompouce Challenge.

De NBOV: ook voor de chocolatier

De NBOV: ook voor de chocolatier

“Er staan boa’s in mijn bonbonzaak die zeggen dat ik dicht moet, omdat ik geen essentiële winkel zou zijn.” En: “Waarop moet ik letten als ik een winkel open om mijn chocolade ook aan consumenten te verkopen?” Voorbeelden van kwesties waarmee de NBOV onlangs twee chocolatiers hielp.

Chocolade

Chocolade

Ik heb net de paasdagen achter de rug, met weinig bezoek maar – ter compensatie? – veel paaseieren. Vooral van chocolade welteverstaan. Gekregen van mijn baas, van mijn moeder, zelf hier en daar nog wat gekocht. Van de supermarkt, van de bakker, van de chocolatier, alle soorten en maten en smaken zijn hier eigenlijk wel in huis. Je moet wat uitproberen,...