Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

brood.net logo met pay-off rgb (002)

Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat? Hoe zit het met verschillende granen en de bewerking tot volkorenmeel of bloem? En hoe zit het met hoe donkerder hoe gezonder? Dat blijft voor consumenten lastig te begrijpen.

Brood.net, het consumentenplatform vanuit de bakkerijbranche, bewijst dan extra zijn waarde. De site trok de dag van de uitzending van de Keuringsdienst 70% meer bezoeken dan de dag ervoor. Alle informatie over brood is daar te vinden. Transparant én eenvoudig verwoord. Bekijk bijvoorbeeld de broodquiz, met vragen en video’s die mensen doen begrijpen hoe brood in elkaar steekt. Leuk om te delen met uw klanten. Of om met collega’s te doen.

Bekijk de Brood.net quiz

 

Dossiers
Lees ook
Blijven klanten komen na corona?

Blijven klanten komen na corona?

Het ambacht heeft in coronatijd meer aanloop gehad, met vooral meer jonge klanten. Binnen de in-homemarkt, ofwel thuisconsumptie, is marktaandeel gewonnen ten opzichte van de supermarkt, volgens recente broodcijfers. Blijven die klanten naar de ambachtelijke bakker komen, als zij straks weer volle agenda’s hebben?

We moeten er chocola van zien te maken...

We moeten er chocola van zien te maken...

‘Dat vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood: ik heb geen idee wat ik nu precies moet doen en waar ik zal beginnen.’ Pauline Houtsma, kennisspecialist Hygiëne en wetgeving bij NBC, geeft antwoord.

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Het Bakery Sweets Center start op 12 mei voor de tweede keer met de Basiscursus Gistdegen. Tijdens deze cursus staat de basis van het broodbakken centraal. Deelnemers krijgen in tien lesdagen, verdeeld over tien weken, een introductie in de bakkerij.