Koninklijke Zeelandia Groep neemt bakkerijactiviteiten Wouters NV over

Zeelandia en Wouters

Koninklijke Zeelandia Groep neemt de bakkerijactiviteiten van het Belgische Wouters NV over. Het bedrijf maakt sinds 1 mei deel uit van Zeelandia. Wouters is bijna 100 jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Lokeren.

Het betreft een strategische overname. Wouters heeft volgens Zeelandia een sterk kwaliteitsimago op de Belgische markt als fabrikant van pasteuze broodverbetermiddelen voor de ambachtelijke bakkerijen. Een andere reden is het groeipotentieel voor de rest van Europa. 

Tegelijkertijd met de overname door Zeelandia werd de olie & vetten-activiteit van Wouters – dat zich vooral op de foodservice en de voedingsindustrie richtte – verkocht aan het Nederlandse Remia.

Met de overname van Wouters versterkt Zeelandia zich met meerdere complementaire procestechnologieën die de bestaande competenties van Zeelandia zeer goed aanvullen. Hiermee zal Zeelandia verder kunnen inspelen op de groeiende vraag naar innovatie vanuit zowel de kleine en middelgrote bakkerijen als ook de industriële bakkerijen.

 

Dossiers
Lees ook
De ideale opbouw van een compositie

De ideale opbouw van een compositie

Of het nu een amuse, een taart of een bonbon is: ieder gerecht is een compositie die bestaat uit meerdere componenten. Meesterijsbereider en Meesterpatissier Hidde de Brabander gaat in op de vraag wat de ideale opbouw een compositie is.

Bakkers in de media - week 13

Bakkers in de media - week 13

Stijgende grondstofprijzen, tweede plaats BoulangerieTeam tijdens de Coupe du Monde en het Domtorentje bestaat 100 jaar. Wat verscheen er afgelopen week over de bakkersbranche in andere media?

Bakkers in de media – week 10

Bakkers in de media – week 10

Zorgen om de prijs van brood, Dronter Icoontjes, Nederlandse tarwe, en verschillende reportages bij Bakkers. Wat kwam er de afgelopen week allemaal voorbij in de media over de Bakkersbranche?