Jonge Nederlandse bakkers strijden met toplanden

20 januari 2017

LYON - Van 23 tot en met 25 januari 2017 doen Gerrit Huckriede (Bij Robèrt) en Maurits de Greef (Bakkerij de Greef) namens Nederland mee aan de Internationale competitie voor jonge bakkers. De wedstrijd vindt plaats tijdens de SIRHA in Lyon.

Trainingsuren

Het afgelopen half jaar hebben beide kandidaten flink wat trainingsuren gemaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hierbij hebben ze ondersteuning gekregen van diverse leden van het BoulangerieTeam. Coach en jurylid Wietse Schiere: “Het is een zware opdracht die de jongens moeten maken. Naast een showstuk moeten er veel verschillende producten worden gemaakt in slechts een kleine zes uur! Nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn!”

Deelnemersveld

Nederland neemt het op tegen Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, regerend kampioen Duitsland en gastland Frankrijk. Ieder land stuurt twee kandidaten die diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk maken met als thema ‘liefde’. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Bakkersbond UIBC.

Altijd op de hoogte blijven?