Inschrijving Gouden Gard geopend

VIANEN - Op 4 oktober gaan jonge patisserietalenten de strijd aan om de prestigieuze Talentenprijs en de Gouden Gard. Deze vindt plaats in het Miele Inspirience Center in Vianen. De inschrijving is geopend: aanmelden kan tot 1 juli 2016 via www.goudengard.nl.

Wat moet je doen?

De opdracht voor Gouden Gard-deelnemers bestaat uit het maken van een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren binnen een zelfgekozen thema. Deelnemers aan de Talentenprijs leveren op de wedstrijddag twee identieke desserttaarten in met als thema ‘1001 nacht’.

Vereisten

Kandidaten die willen meedoen aan de Gouden Gard volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 3 of 4 of beschikken over een diploma van eerder genoemde opleiding, dat niet ouder is dan 24 maanden.

Maximum

De kandidaten voor de Talentenprijs volgen een bakkerijopleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma. Er kunnen maximaal 16 kandidaten meedoen aan de Gouden Gard en 35 kandidaten aan de Talentenprijs.

Meer weten?

Meer informatie over beide wedstrijden is te vinden op www.goudengard.nl.

 
Lees ook
Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Tot ieders spijt konden dit jaar de Talentenprijs en Gouden Gard niet doorgaan. Nu de datum ‘waarop het had moeten gebeuren’ voorbij is, kijken we vooruit naar 2021. Want op 12 oktober volgend jaar is er niet alleen een Talentenprijs en Gouden Gard Patisserie, maar staat ook de eerste Talentenprijs Boulangerie op het programma.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...