Inschrijving Gouden Gard geopend

VIANEN - Op 4 oktober gaan jonge patisserietalenten de strijd aan om de prestigieuze Talentenprijs en de Gouden Gard. Deze vindt plaats in het Miele Inspirience Center in Vianen. De inschrijving is geopend: aanmelden kan tot 1 juli 2016 via www.goudengard.nl.

Wat moet je doen?

De opdracht voor Gouden Gard-deelnemers bestaat uit het maken van een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren binnen een zelfgekozen thema. Deelnemers aan de Talentenprijs leveren op de wedstrijddag twee identieke desserttaarten in met als thema ‘1001 nacht’.

Vereisten

Kandidaten die willen meedoen aan de Gouden Gard volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 3 of 4 of beschikken over een diploma van eerder genoemde opleiding, dat niet ouder is dan 24 maanden.

Maximum

De kandidaten voor de Talentenprijs volgen een bakkerijopleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma. Er kunnen maximaal 16 kandidaten meedoen aan de Gouden Gard en 35 kandidaten aan de Talentenprijs.

Meer weten?

Meer informatie over beide wedstrijden is te vinden op www.goudengard.nl.

 
Lees ook
Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 8 maart online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

‘Leuk om te zien hoe mensen  reageren op mijn producten’

‘Leuk om te zien hoe mensen reageren op mijn producten’

In 2019 won patissier en chocolatier Sibrich Bakker de Gouden Gard. “Meedoen aan die ­wedstrijd was heel leerzaam en goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” Corona is ­ellendig, maar heeft ook voordelen, zoals meer aandacht voor ambachtelijke en lokale producten. “Wat mij betreft hebben kwaliteit en ­duurzaamheid de toekomst.”

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...