Inschrijving Gouden Gard geopend

Winnende showtafel Gouden Gard (3) (Medium)

VIANEN - Op 4 oktober gaan jonge patisserietalenten de strijd aan om de prestigieuze Talentenprijs en de Gouden Gard. Deze vindt plaats in het Miele Inspirience Center in Vianen. De inschrijving is geopend: aanmelden kan tot 1 juli 2016 via www.goudengard.nl.

Wat moet je doen?

De opdracht voor Gouden Gard-deelnemers bestaat uit het maken van een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren binnen een zelfgekozen thema. Deelnemers aan de Talentenprijs leveren op de wedstrijddag twee identieke desserttaarten in met als thema ‘1001 nacht’.

Vereisten

Kandidaten die willen meedoen aan de Gouden Gard volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 3 of 4 of beschikken over een diploma van eerder genoemde opleiding, dat niet ouder is dan 24 maanden.

Maximum

De kandidaten voor de Talentenprijs volgen een bakkerijopleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma. Er kunnen maximaal 16 kandidaten meedoen aan de Gouden Gard en 35 kandidaten aan de Talentenprijs.

Meer weten?

Meer informatie over beide wedstrijden is te vinden op www.goudengard.nl.

 
Lees ook
NK brood- en banketbakken uitgesteld

NK brood- en banketbakken uitgesteld

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Tussen 15 maart en eind mei zou voor de zes genomineerde ijssalons voor de titel IJssalon van het Jaar een spannende tijd aanbreken. Met een hygiëne-audit en het bezoek van mystery guests. Maar door de maatregelen die het kabinet nu neemt om het nieuwe coronavirus COVID-19 in te dammen, wordt de controleperiode verkort én aangepast.

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...