Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Netwerken op een ontspannen manier in de bakkerijbranche. Dat kan tijdens Tour de Bakker op dinsdag 10 september. Een middag fietsen of wandelen met vakgenoten door de Loonse en Drunense duinen; bijpraten, ervaringen uitwisselen en het laatste nieuws delen. 

Het fietsevenement Tour de Bakker wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Harry van den Besselaar van Vamo bedacht dit event. Het uitgangspunt was om een sportief netwerkevement te organiseren zonder dat hier gelijk commerciële verplichtingen aan verbonden waren. 

Samen met een aantal sponsoren uit de bakkerijbranche wordt er invulling aan deze middag gegeven. Er kan zowel gefietst als gewandeld worden. De fietsers kunnen kiezen uit een tocht op de stadsfiets, moutainbike of tourfiets. De stadsfietsers leggen een route van 15-20 km af en brengen onderweg een bezoekje een bedrijf. De mountainbikers kunnen een uitdagende route van 25 km maken door de duinen. En de tourfietsers fietsen een rondje om Den Bosch van 40 of 60 km. De wandelaars maken een wandeling van 3-5 km door de duinen onder begeleiding van een gids. De dag wordt zoals altijd afgesloten met een barbecue. 

Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan het goede doel, de christelijke organisatie The Breadhouse. Hun missie is om in arme gebieden Broodhuizen (bakkerijen) te bouwen. Dit levert werkgelegenheid op en voorziet de bevolking van brood.

Er is plaats voor 175 deelnemers. Inschrijven kan op de website van Tour de Bakker.

Lees ook
Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Na ‘Een boek over brood’ komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Bakker Issa Niemeyer laat in ‘Patisserie van de bakker’ zien dat er ook een ander soort patisserie is.

Man en macht

Man en macht

De bakkerijsector groeit. Niet alleen letterlijk (dit jaar schreven al 185 nieuwe brood- en banketbakkers zich in bij de Kamer van Koophandel, zo meldde BoldData vorige maand). Groei zit ’m ook in schaalvergroting. Eenmansbakkerijen die ermee stoppen, worden steeds vaker overgenomen door grotere bakkerijen.

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyr komt van oudsher uit IJsland. Een zuivelproduct, ooit bedoeld voor mensen die in zware omstandigheden leefden. Het heeft een romige smaak, is vetvrij en eiwitrijk. Ideaal voor sporters, mensen die herstellende zijn en voor iedereen die lekker én gezond wil eten.