Bakkers in de media – week 11

Brood_De Bakker Lamers BIB 7-2019_foto Koos

Foto: Koos Groenewold

Stijgende kosten, acties voor Oekraïne en Belgische bakker opent bakkerij in Nederland. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Stijgende kosten
De oorlog in Oekraïne en de gestegen graanprijzen domineren nog steeds het nieuws. We lazen hier artikelen over in De Volkskrant, De Ondernemer, Max Vandaag, de Telegraaf en NOS

Groei bakkerijsector in gevaar
“Groei bakkerijsector in geding door oorlog”, kopt Foodbusiness. "De gevolgen zijn uiteenlopend: van sociale onrust en voedselonzekerheid tot een stijgende vraag naar gelijkwaardige producten uit andere regio's en forse prijsstijgingen."

Creatieve bakkers
De redactie van PZC ging op zoek naar de creatiefste bakkers in Brugge en aan de kust. en hun pronkstukken. “Van advocaattaart tot echte kunstwerken: bij deze vijf bakkers in Brugge en aan de kust koop je unieke taarten.”

Graan uit de Hoesche Waard
Rijnmond spreekt Bas Blok is akkerbouwer in Oud-Beijerland en voorzitter van LTO Noord, afdeling Hoeksche Waard. Gaan de boeren in de Hoeksche Waard meer graan verbouwen nu er oorlog is in de Oekraïne?

Trends brood en patisserie
Bakery Sweets Center was aanwezig op de vakbeur Sigep in het Italiaanse Rimini. Vegan brood, croissants met meerwaarde, lokale signatuur en kleur mag. De vijf trends in brood en patisserie op Sigep.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Verkiezingen peilen
Niet alleen Bakker Albert uit Zeist probeert de gemeenteraadsverkiezingen peilen met gebak. Ook zijn collega Lex Verkley doet dit. Banketbakkerij Lex Verkley verkoopt gebakjes met de logo’s van alle tien de politieke partijen uit Soest. De opbrengst gaat voor een deel naar Oekraïne, meldt het AD.

Belgische bakker opent bakkerij in Nederland
TV Limburg gaat op bezoek bij de Belgische bakkerij het Bakkerspunt. De bakkerij in Houthalen-Helchteren opent ondanks de stijgende graan- en energieprijzen een tweede vestiging in het Meerssen, vlak over de grens in Nederland. “De bakker spreekt over een tijdelijke crisis die zijn dromen niet in de weg mag staan.”

Macarons voor Oekraïne
Patisserie La Bomba in Denekamp verkoopt geel-blauwe macarons voor Oekraïne. “We dachten: wat kunnen wij doen in de bakkerij? Toen ontstond het plan van de macarons”, vertelt eigenaar Jitse Bodde aan Tubantia.

Bakker over prijsverhoging
Het Eindhovens Dagblad spreekt bakker Sjaak Bosch over de gestegen grondstofprijzen. De bakker maakt zich zorgen en denkt dat het brood duurder wordt. “Na Pasen gaat de prijs van brood omhoog.”

 

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?