Iba

Iba inspireert de industrie

1 mei 2018

Iba München van 15 tot en met 20 september is de meest toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij, gebak en snacks. De beurs wordt één keer in de drie jaar gehouden en biedt voor de hele bakkerijbranche nieuws en innovaties. Van (digitale) oplossingen voor de ambachtelijke bakker tot hallen waar hele industriële productielijnen staan opgesteld. Iba wordt ook maar eens in de drie jaar georganiseerd zodat er ook echt nieuwe ontwikkelingen te melden en te zien zijn.

Met het iba FORUM en iba TO GO! besteedt de beurs aandacht aan de nieuwste trends op het gebied van gemaksvoedsel. Verpakkingsmogelijkheden zijn te zien bij ibaOPERATE. Op de iba Marketplace kunnen bezoekers vooraf online hun route uitstippelen.  Handig want de beurs telt maar liefst twaalf hallen met een totaal van – tot nu toe – 1.144 standhouders. En zo’n 77 standhouders komen uit Nederland.

Drie jaar geleden

Iba had in 2015 1.309 exposanten uit 57 verschillende landen. De 23e iba München werd bezocht door zo’n 77.814 vaklieden. Ten opzichte van 2012 nam het aantal bezoekers toe met 10 procent. In een bezoekersonderzoek gaf meer dan de helft aan een transactie te hebben verricht op de beurs. Er werd voor 1.3 miljard euro aan orders geplaatst binnen de zes beursdagen.

Een meerderheid van de bezoekers in 2015, uit 167 landen, gaf aan te komen voor nieuwe ontwikkelingen in de branche. Volgens de enquête voldeed de beurs aan deze verwachting. De beurs inspireerde bezoekers en presenteerde nieuwe producten voor alle sectoren van de industrie, waaronder productietechnologie, verpakking, logistiek, grondstoffen, energie, hygiëne, winkelinrichting, snacks, koffie, marketing en verkoopconcepten.

Altijd op de hoogte blijven?