A-status BRC7 en RiskPlaza-certificaat voor Zeelandia

LEEUWARDEN - Zeelandia heeft opnieuw voor BRC7 de A-status ontvangen, en ook het RiskPlaza-certificaat is opnieuw verlengd. “Een uitgebreide audit werd met glans doorstaan”, stellen de auditoren. Zeelandia kreeg een compliment voor de gedegen en professionele aanpak voor het borgen van de voedselveiligheid van ingrediënten. “Zeelandia neemt haar verantwoordelijkheid in het groeiende belang van voedselveiligheid. De lat wordt steeds hoger gelegd voor alle spelers in de keten.”

Certificatie

BRC (British Retail Consortium) is de grootste certificeerbare norm die de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschrijft. Sinds 2015 is BRC7 de nieuwe standaard. Deze is op een aantal gebieden verzwaard. De RiskPlaza is gericht op de beheersing van voedselveiligheid van ingrediënten. Het RiskPlaza-certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die dit proces goed voor elkaar hebben.

Lees ook
Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

Inschrijving Beko Speculaaskeuring van start

De inschrijvingen voor de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring zijn weer van start gegaan. Bakkers en banketbakkers kunnen hun speculaas laten keuren en zo wellicht een kwaliteitscertificaat ontvangen. Deelnemende (banket)bakkers kunnen op 4 en 5 oktober hun speculaas inleveren bij vestigingen van Beko Groothandel in Meppel, Utrecht, Veghel en ’s-Gravenzande....

Wat gaan we eten?

Wat gaan we eten?

Eten stuurt onze samenleving. Niet alleen in de zin van het leveren van de nodige voedingsstoffen, maar meer als iets dat onlosmakelijk is verbonden met wat we doen, hoe we leven en hoe we denken. Veel van de uitdagingen waar onze samenleving momenteel voor staat – zoals klimaatverandering, milieuvervuiling, ontbossing – zijn onlosmakelijk met ons voedsel...

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

De vraag naar voedsel stijgt tussen 2010 en 2050 met 35 tot 56 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Resource. Nu al hebben 820 miljoen mensen onvoldoende te eten. De voedselzekerheid komt in de toekomst verder onder druk te staan door klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water.