Hoofdredacteur Hilco Wagenaar vertrekt bij Bakkers in bedrijf

Hilco Wagenaar

ZWOLLE – Hoofdredacteur Hilco Wagenaar neemt afscheid van Bakkers in bedrijf, onderdeel van Vakbladen.com. De 44-jarige 'sectorwatcher' was 15 jaar eindverantwoordelijk voor het vakblad dat in die tijd uitgroeide van een relatief onbekende titel tot een gerenommeerd platform in de bakkerijsector. Ook had hij de regie over vakblad IJs!. Wagenaar start per 1 april aan een nieuwe uitdaging als business development manager bij Royal Steensma.

Gevoel

“Ik volg mijn gevoel”, licht Wagenaar zijn vertrek toe. “Na 15 jaar lief en leed te hebben gedeeld met tal van bakkerijondernemers, toeleveranciers, brancheorganisaties, sectorpartijen, gildes, opleidingen en andere sectorgenoten en daarover te hebben verhaald via Bakkers in bedrijf, merk ik dat het kriebelt. De behoefte om niet langer óver de sector te schrijven, maar er ónderdeel van te zijn werd te groot. Vandaar dat ik afscheid neem.”

Gelukstreffer

De keuze om aan de slag te gaan bij Royal Steensma noemt Wagenaar een 'gelukstreffer'. “Ik ken het bedrijf, de directie en een deel van de mensen die er werken al een hele tijd. Ze zitten bij mij om de hoek. We hadden al regelmatig informeel contact over tal van brancheontwikkelingen, waar we dan vol vuur over zaten te klankborden. Royal Steensma groeit en heeft behoefte aan een enthousiaste communicator die het verhaal van het bedrijf nog beter op de kaart kan zetten. We raakten daarover in gesprek en ik merk dat ik die rol graag op me wil nemen. Ik kijk er dan ook naar uit om met het team van Royal Steensma aan de slag te gaan en van daar uit bakkers groot en klein, nationaal en internationaal, te ondersteunen.”

Trots

Wagenaar kijkt met een trots gevoel terug op zijn periode bij Bakkers in bedrijf. “Via het vakblad heb ik ontzéttend veel mensen leren kennen én heel veel geleerd. De passie, bevlogenheid en betrokkenheid die ik in de bakkerijsector heb gevonden, is in mijn bloed gaan zitten. De mensen die in de branche acteren, ráken me. Via Bakkers in bedrijf hebben we getracht te helpen, te ondersteunen en iets terug te doen. Dat kun je niet alleen: dat doe je met een hecht team betrokken medewerkers die het belang van de bakker voorop hebben. Daar ben ik trots op en dat ga ik zéker missen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger de gekozen lijn van Bakkers in bedrijf gaat voorzetten.”

Opvolging

De functie van Hilco Wagenaar wordt de komende tijd overgenomen door Linda van ’t Land: al jaren een zeer betrokken medewerker van Bakkers in bedrijf. Wagenaar neemt afscheid op Bakkersvak 2017 in Rosmalen. “Daar kijk ik naar uit”, besluit hij. “Ik hoop veel mensen nog even de hand te kunnen schudden. Voor een ‘tot ziens’, want ik zeg de branche natuurlijk geen ‘vaarwel’!”

Lees ook
Een machine vindt geen betere machine uit

Een machine vindt geen betere machine uit

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag op bezoek ga bij machinefabrikanten en eindeloos kan kijken naar filmpjes van ingenieuze bakkerijmachines. Dat ik het leuk vind om in een bakkerij te kijken wat er slimmer, handiger, of beter kan en dat ik er blij van word als er weer een nieuwbouwproject ‘bakkerij’ op mijn pad komt.

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

In 2030… komen de bakkerijgrondstoffen hoofdzakelijk uit eigen land. In 2030... is al het brood clean label. In 2030... zijn er geen bakkers meer maar graan barista's. Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden.

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...