Gouden Gard 2018 voor Lotte van Gorp

2. Gouden Gard 2018

Op een podium met robots en dansers in het Miele Experience Center in Vianen kreeg Lotte van Gorp de – nieuw vormgegeven – trofee van de Gouden Gard in handen. De Zilveren Gard ging naar Joanne Crajé en Marc van Steijn veroverde brons. Bij de wedstrijd om de Talentenprijs kwam Lisanne Star als beste uit de bus.

Waar Lotte over tien jaar wil staan? “Nou, bij Van Wely”, antwoordde de kersverse winnares van de Gouden Gard op het podium. Haar chef Robin Hoedjes keek trots vanuit de verte terwijl Lotte hem en anderen bedankte voor alle steun. “Ik ben hier zo blij mee! De afgelopen maanden heb ik zoveel getraind. Elke keer je producten laten beoordelen en dan omgaan met de kritiek die er komt. Daar ben ik echt beter van geworden. Ik wil dan ook al mijn collega’s van Huize van Wely en mijn familie bedanken”.

3.-Lotte-van-Gorp-showtafel-300x233 Showtafel Lotte van Gorp

Lotte’s showtafel stond in het teken van het thema Egypte. Hiermee behaalde zij 959 punten. Zilveren Gard winnaar Joanne Crajé veroverde 942 punten en bleef hiermee de Bronzen Gard winnaar Marc van Steijn net voor die 936 punten behaalde.

Talentenprijs 2018

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. Zij haalden hun inspiratie voor het thema ‘Outer space’ uit favoriete boeken en films of soms uit ingrediënten zoals maan-zaad, aard-appel en sterren-munt. Jurylid Mak Kooi had naast complimenten voor alle deelnemers ook nog wel een tip namens de vakjury van de Talentenprijs: “Gebruik geen mixen. We verwachten bij een wedstrijd meer van jullie.”

1.-Talentenprijs-2018-300x234 Talentenprijs

De jury beoordeelde het desserttaartje van Lisanne Star als beste. Het podium werd aangevuld met op de tweede plek Ricardo Heuvelink (die ook de Consumentenprijs mee naar huis mocht nemen) en Eline Aarts.

Vernieuwen

Meester Patissier Hidde de Brabander en voorzitter van de Gouden Gard stond weer vol trots op het podium. “Maanden werken we hiernaar toe en dan is het zo tof om weer voor zo’n volle zaal te staan. We hebben dit jaar nieuwe showtafels voor de wedstrijddeelnemers en we hebben alle prijzen vernieuwd. Ieder jaar vernieuwen we waar we kunnen met als doel nog meer enthousiaste wedstrijddeelnemers te krijgen.” Hidde riep ook de aanwezigen op om lid worden van de Gouden Gard. “We zijn een vereniging en hebben leden nodig. Wilt u dit vak steunen en dit mooie evenement – waar de kwaliteit elk jaar hoger wordt – mede mogelijk maken? Wordt dan lid van de Gouden Gard.”

De volledige uitslag van de wedstrijd

Gouden Gard

  • Lotte van Gorp, Huize van Wely, 959 punten Gouden Gard
  • Joanne Crajé, De Patissier, 942 punten Zilveren Gard
  • Marc van Steijn, Crème de la Crème, 936 punten

Talentenprijs

  • 1e plaats – Lisanne Star, Grand Hotel Karel V, 217 punten
  • 2e plaats – Ricardo Heuvelink, De Berekuil Chocolaterie-Patisserie, 214 punten
  • 3e plaats – Eline Aarts, Patisserie Teurlings, 201 punten

Social Media Prijs

Een uur lang kon via via social media gestemd worden op De Social Media Prijs. Aline ten Napel die werkt bij Bakkerij Brouwer ging er uiteindelijk mee vandoor. Het showstuk van Aline haalde bij de volgers van de Gouden Gard de meeste likes (361) via Instagram, Facebook en Twitter.

Consumentenprijs-2018-300x246 Consumentenprijs

Consumentenprijs

Bakkers in Bedrijf mocht weer de jaarlijkse Consumentenprijs uitreiken. Het taartje van van Ricardo Heuvelink stak er volgens ons met kop en schouders bovenuit. Ricardo wint hiermee een cheque voor deelname aan een inspiratietour van Bakkers in bedrijf komend voorjaar.

In de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 9-2018, staat een uitgebreid verslag van de dag en avond, met veel foto’s van de showstukken en taarten. Nog geen abonnee? Neem dan een proefabonnement!

Lees ook
Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Bezoekers van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart hoeven zich niet te vervelen. Op het programma staan meer activiteiten dan ooit. Bijvoorbeeld demonstraties van het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team, de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en het Bakery Institute is aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer.

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te...

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

Uitzendbureau Het Ambacht viert jubileum

In 2020 bestaat Uitzendbureau Het Ambacht 12,5 jaar. Om dit te vieren organiseren ze op 31 maart een exclusieve workshop met Meester Patissier Hidde de Brabander, Meester Boulanger Wilfred Haafs en presentator Evert ten Napel. De workshop vindt plaats in het nieuwe gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...