Gouden Gard 2018 voor Lotte van Gorp

2. Gouden Gard 2018

Op een podium met robots en dansers in het Miele Experience Center in Vianen kreeg Lotte van Gorp de – nieuw vormgegeven – trofee van de Gouden Gard in handen. De Zilveren Gard ging naar Joanne Crajé en Marc van Steijn veroverde brons. Bij de wedstrijd om de Talentenprijs kwam Lisanne Star als beste uit de bus.

Waar Lotte over tien jaar wil staan? “Nou, bij Van Wely”, antwoordde de kersverse winnares van de Gouden Gard op het podium. Haar chef Robin Hoedjes keek trots vanuit de verte terwijl Lotte hem en anderen bedankte voor alle steun. “Ik ben hier zo blij mee! De afgelopen maanden heb ik zoveel getraind. Elke keer je producten laten beoordelen en dan omgaan met de kritiek die er komt. Daar ben ik echt beter van geworden. Ik wil dan ook al mijn collega’s van Huize van Wely en mijn familie bedanken”.

3.-Lotte-van-Gorp-showtafel-300x233 Showtafel Lotte van Gorp

Lotte’s showtafel stond in het teken van het thema Egypte. Hiermee behaalde zij 959 punten. Zilveren Gard winnaar Joanne Crajé veroverde 942 punten en bleef hiermee de Bronzen Gard winnaar Marc van Steijn net voor die 936 punten behaalde.

Talentenprijs 2018

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 23 deelnemers mee. Zij haalden hun inspiratie voor het thema ‘Outer space’ uit favoriete boeken en films of soms uit ingrediënten zoals maan-zaad, aard-appel en sterren-munt. Jurylid Mak Kooi had naast complimenten voor alle deelnemers ook nog wel een tip namens de vakjury van de Talentenprijs: “Gebruik geen mixen. We verwachten bij een wedstrijd meer van jullie.”

1.-Talentenprijs-2018-300x234 Talentenprijs

De jury beoordeelde het desserttaartje van Lisanne Star als beste. Het podium werd aangevuld met op de tweede plek Ricardo Heuvelink (die ook de Consumentenprijs mee naar huis mocht nemen) en Eline Aarts.

Vernieuwen

Meester Patissier Hidde de Brabander en voorzitter van de Gouden Gard stond weer vol trots op het podium. “Maanden werken we hiernaar toe en dan is het zo tof om weer voor zo’n volle zaal te staan. We hebben dit jaar nieuwe showtafels voor de wedstrijddeelnemers en we hebben alle prijzen vernieuwd. Ieder jaar vernieuwen we waar we kunnen met als doel nog meer enthousiaste wedstrijddeelnemers te krijgen.” Hidde riep ook de aanwezigen op om lid worden van de Gouden Gard. “We zijn een vereniging en hebben leden nodig. Wilt u dit vak steunen en dit mooie evenement – waar de kwaliteit elk jaar hoger wordt – mede mogelijk maken? Wordt dan lid van de Gouden Gard.”

De volledige uitslag van de wedstrijd

Gouden Gard

  • Lotte van Gorp, Huize van Wely, 959 punten Gouden Gard
  • Joanne Crajé, De Patissier, 942 punten Zilveren Gard
  • Marc van Steijn, Crème de la Crème, 936 punten

Talentenprijs

  • 1e plaats – Lisanne Star, Grand Hotel Karel V, 217 punten
  • 2e plaats – Ricardo Heuvelink, De Berekuil Chocolaterie-Patisserie, 214 punten
  • 3e plaats – Eline Aarts, Patisserie Teurlings, 201 punten

Social Media Prijs

Een uur lang kon via via social media gestemd worden op De Social Media Prijs. Aline ten Napel die werkt bij Bakkerij Brouwer ging er uiteindelijk mee vandoor. Het showstuk van Aline haalde bij de volgers van de Gouden Gard de meeste likes (361) via Instagram, Facebook en Twitter.

Consumentenprijs-2018-300x246 Consumentenprijs

Consumentenprijs

Bakkers in Bedrijf mocht weer de jaarlijkse Consumentenprijs uitreiken. Het taartje van van Ricardo Heuvelink stak er volgens ons met kop en schouders bovenuit. Ricardo wint hiermee een cheque voor deelname aan een inspiratietour van Bakkers in bedrijf komend voorjaar.

In de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 9-2018, staat een uitgebreid verslag van de dag en avond, met veel foto’s van de showstukken en taarten. Nog geen abonnee? Neem dan een proefabonnement!

Lees ook
IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

Met het officieel doorknippen van een lintje opende ‘mister IJscentrum’ Jacques Vos het nieuwe onderkomen van het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het evenement was speciaal opgezet om de branche kennis te laten maken met de nieuwe locatie. Want het IJscentrum zoekt nog partners.

Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2019 geopend

Inschrijving BakkersVakWedstrijden 2019 geopend

Bakkers die hun vakkundige krachten willen meten met zichzelf en met collega’s kunnen zich tot 8 november online aanmelden via de website van BakkersVakWedstrijden.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...

Broodbakker omgeving Barneveld

Broodbakker omgeving Barneveld

Wat ga je doen?In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot...