Eindexamen Patisserie

Showtafel Summa College

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen bereiden zich voor op hun examens en laatste opdrachten. Dit geldt ook voor de toekomstige patissiers. Op de verschillende scholen moeten ook zij hun kunsten nog een keertje laten zien.

Cingel College

Op het Cingel College in Breda vindt op 13 juni de jaarlijkse Patisserie Parade plaats. Dit is een proeve van bekwaamheid voor de eindejaars studenten brood&banket niveau 4. De studenten doen hun hele opleiding mee aan diverse vakwedstrijden. Hier doen zij ideeën, ervaring en kennis op. Dit tonen ze aan het einde van het laatste schooljaar.

Dit jaar doen elf studenten mee aan de parade. Op 12 juni leggen zij mondeling examen af en treffen de laatste voorbereidingen voor hun showstuk. Op 13 juni maken zij overdag hun showstuk af. 's Avonds presenteren ze het aan vrienden, familie, klasgenoten, ervaren bakkers, patissiers en vakmensen. Uit de elf showstukken wordt er één winnaar gekozen.

Summa College

Op het Summa College in Eindhoven doen de studenten op woensdag 7 juni 2017 en op donderdag 8 juni 2017 hun examen patisserie. Op donderdag vullen de studenten hun showtafel met de verschillende producten die ze in die twee dagen hebben geproduceerd.

In totaal zijn er zestien showtafels. Daarop staan negen zelfbedachte patisserieproducten en een showstuk dat geheel bestaat uit eetbare patisserie grondstoffen. De gehele showtafel is opgebouwd vanuit een door de student zelf gekozen thema, dat hij/zij in alle producten doorvoert.

Lees ook
De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De nougatinetaart is de specialiteit van Patisserie de Rouw. Al drie generaties lang bakt de familie deze taart. Daarnaast introduceert de patisserie voor de feestdagen de Hamburger Macaron-taart en een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...