Eindexamen Patisserie

22 mei 2017

Het einde van het schooljaar nadert. Leerlingen bereiden zich voor op hun examens en laatste opdrachten. Dit geldt ook voor de toekomstige patissiers. Op de verschillende scholen moeten ook zij hun kunsten nog een keertje laten zien.

Cingel College

Op het Cingel College in Breda vindt op 13 juni de jaarlijkse Patisserie Parade plaats. Dit is een proeve van bekwaamheid voor de eindejaars studenten brood&banket niveau 4. De studenten doen hun hele opleiding mee aan diverse vakwedstrijden. Hier doen zij ideeën, ervaring en kennis op. Dit tonen ze aan het einde van het laatste schooljaar.

Dit jaar doen elf studenten mee aan de parade. Op 12 juni leggen zij mondeling examen af en treffen de laatste voorbereidingen voor hun showstuk. Op 13 juni maken zij overdag hun showstuk af. 's Avonds presenteren ze het aan vrienden, familie, klasgenoten, ervaren bakkers, patissiers en vakmensen. Uit de elf showstukken wordt er één winnaar gekozen.

Summa College

Op het Summa College in Eindhoven doen de studenten op woensdag 7 juni 2017 en op donderdag 8 juni 2017 hun examen patisserie. Op donderdag vullen de studenten hun showtafel met de verschillende producten die ze in die twee dagen hebben geproduceerd.

In totaal zijn er zestien showtafels. Daarop staan negen zelfbedachte patisserieproducten en een showstuk dat geheel bestaat uit eetbare patisserie grondstoffen. De gehele showtafel is opgebouwd vanuit een door de student zelf gekozen thema, dat hij/zij in alle producten doorvoert.

Altijd op de hoogte blijven?