Damon van den Berg en Jorn Nieuwenhuis winnen Skills the Finals Boulanger en Patissier

28 maart 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Foto: WorldSkills Netherlands

Boulanger Damon van den Berg (20) uit Harmelen en patissier Jorn Nieuwenhuis (21) uit Den Haag zijn Nederlands kampioen geworden bij Skills The Finals. Daarmee bemachtigen ze een plek voor de Internationale wedstrijd EuroSkills 2023 in Polen.  

Tijdens Skills the Finals gaan mbo-ers met elkaar de strijd aan om als beste te eindigen in hun vakgebied. Duizenden studenten uit het hele land doen mee. Uiteindelijk strijden er in elk vakgebied 8 studenten tegen elkaar tijdens de finale.

Jorn werkt bij patisserie Jarreau in Den Haag en studeert bij mboRijnland. Hij won met zijn producten en showstuk bij het thema ‘Gouden Gard 90 jaar’ in de vorm van een gouden garde. De tweede en derde plek gingen naar Willen van de Ven (Summa College) en Klaas van den Berg (ROC van Amsterdam). 

Skills Boulanger 2023 Damon van den Berg wint Skills Boulanger. Foto: WorldSkills Netherlands

Damon werkt bij Griffioen Brood en Banket in Harmelen en studeert aan het Summa College in Eindhoven. Tijdens Skills scoordehij met zijn showstuk en producten hij het hoogste aantal punten. Op de tweede en derde plaats eindigden Simone Rietveld (ROC van Amsterdam) en Féra de Vries (Deltion College). 

Tijdens EuroSkills, het Europees kampioenschap dat in september worden gehouden in Polen, vertegenwoordigen Damon en Jorn Nederland binnen hun vakgebied.

Altijd op de hoogte blijven?