Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019

Winnaars vlaaikeuring 2019

Thijs Koolen, de Echte Bakker bakt de lekkerste vlaaien. De jury wees hem aan als winnaar van de vlaaikeuring. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Thijs Koolen waren uitmuntend gebakken", aldus juryvoorzitter Vries.

De vlaaikeuring is een jaarlijkse wedstrijd voor de ambachtelijke bakkers van Limburg. De bakkers zenden twee vooraf bepaalde wedstrijdvlaaien in die worden beoordeeld door een vakjury. De smaken van 2019 waren de Appelvlaai en de Kruimel puddingvlaai. De bakker die gemiddeld de beste beoordeling wint deze wedstrijd.

Dit jaar kwamen de vlaaien van Thijs Koolen bij de jury unaniem als de beste uit de bus. Belangrijke beoordelingscriteria waren onder andere bakaard, bodem, vulling, aroma, smaak en de algemene indruk. Koolen scoorde op alle criteria uitstekend en mag zich nu een jaar lang de Lekkerste vlaaibakker noemen.

Andere keuringswedstrijden 

Tijdens de vlaaikeuring zijn er ook nog andere keuringswedstrijden. Dit konden bakkers ook hun desembrood en luxe vlaai laten keuren. Daarnaast was er een wedstrijd voor leerlingen. Zij moesten hiervoor een kersenvlaai maken.

Een overzicht van alle winnaars:

Lekkerste vlaaibakker 2019:

  1. Echte Bakker Thijs Koolen, Ell
  2. Echte Bakker Snijders, Stramproy
  3. De Bakkertjes, Sint Anthonis

Luxe vlaai:

  1. Dikke Mik, Meijel

Desembrood:

  1. Arcener Bakhuys, Arcen

Leerlingen niveau 1:

  1. Jessica Lejeune Santos, Vista-college
  2. Mascha Elbers, Gilde opleidingen
  3. Lilli van Hooijdonk, Gilde opleidingen

De leerlingen van niveau 2 en 3 strijden over een paar weken om de prijzen tijdens een Bake-off wedstrijd.

 

 

Lees ook
Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

Op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg

De vlaaikeuring is een vast onderdeel van de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Dit jaar gaat de organisatie op zoek naar de beste appelvlaai van Limburg. Voor het eerst kunnen ook thuisbakkers hieraan meedoen. Naast de keuring voor ambachtelijke bakkers wordt er ook een consumentenwedstrijd georganiseerd.

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij.

Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Ewals, de Echte Bakker wint de Vlaaikeuring 2018

Ewals, de Echte Bakker uit Tegelen won de Vlaaikeuring 2018. De jury beoordeelde de vlaaien van Ewals unaniem als de beste. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Ewals waren uitmuntend gebakken", zo vatte juryvoorzitter Vries de beoordeling van de winnende vlaaien samen. Bakkerij Heerschap, Roggel belandde op de tweede plaats...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...