Thijs Koolen, de Echte Bakker bakt de lekkerste vlaaien. De jury wees hem aan als winnaar van de vlaaikeuring. "Een goede vlaai is dun van leer en dik van smeer. De vlaaien van Thijs Koolen waren uitmuntend gebakken", aldus juryvoorzitter Vries.

De vlaaikeuring is een jaarlijkse wedstrijd voor de ambachtelijke bakkers van Limburg. De bakkers zenden twee vooraf bepaalde wedstrijdvlaaien in die worden beoordeeld door een vakjury. De smaken van 2019 waren de Appelvlaai en de Kruimel puddingvlaai. De bakker die gemiddeld de beste beoordeling wint deze wedstrijd.

Dit jaar kwamen de vlaaien van Thijs Koolen bij de jury unaniem als de beste uit de bus. Belangrijke beoordelingscriteria waren onder andere bakaard, bodem, vulling, aroma, smaak en de algemene indruk. Koolen scoorde op alle criteria uitstekend en mag zich nu een jaar lang de Lekkerste vlaaibakker noemen.

Andere keuringswedstrijden 

Tijdens de vlaaikeuring zijn er ook nog andere keuringswedstrijden. Dit konden bakkers ook hun desembrood en luxe vlaai laten keuren. Daarnaast was er een wedstrijd voor leerlingen. Zij moesten hiervoor een kersenvlaai maken.

Een overzicht van alle winnaars:

Lekkerste vlaaibakker 2019:

  1. Echte Bakker Thijs Koolen, Ell
  2. Echte Bakker Snijders, Stramproy
  3. De Bakkertjes, Sint Anthonis

Luxe vlaai:

  1. Dikke Mik, Meijel

Desembrood:

  1. Arcener Bakhuys, Arcen

Leerlingen niveau 1:

  1. Jessica Lejeune Santos, Vista-college
  2. Mascha Elbers, Gilde opleidingen
  3. Lilli van Hooijdonk, Gilde opleidingen

De leerlingen van niveau 2 en 3 strijden over een paar weken om de prijzen tijdens een Bake-off wedstrijd.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?