Succesvolle Vlaaikeuring 2023 met Bakker Vries als grote winnaar!

11 oktober 2023

Bakker Vries uit Weert heeft de Vlaaikeuring 2023 gewonnen en mag zich daarom voor een jaar lang de ‘beste vlaaibakker’ noemen. 
De gekeurde wedstrijdvlaaien waren de appelvlaai met deksel en de abrikozenvlaai. De vlaaien van bakker Hans Vries werden als beste beoordeeld door een kundige vakjury bestaande uit voormalig winnaars, oud bakkers en het Boulangerie Team. ‘De vulling en het deeg van de vlaaien zijn perfect in verhouding en de vlaaien zijn heel mooi afgewerkt. De hanteerbaarheid van de vlaaien is super en de smaak overweldigend’, aldus de jury.

Aandacht voor het bakkersvak

Henk Hover van omroep L1 verzorgde de live prijsuitreiking en mocht de winnaar verblijden met het heugelijke nieuws.

De (online) samenwerking met de Limburgse mediaomroep L1 heeft gezorgd voor een enorm groot bereik naar (potentiële) klanten van de bakkers. Met een compleet pakket aan media, namelijk sociale media posts, persberichten en radiofragmenten, zijn er honderdduizenden personen bereikt.  In bijzonder uitgelicht de sociale media posts, deze hebben ook dit jaar weer records gebroken en behoren tot de best scorende posts van het jaar.  

Ook het offline bereik was groot. Getuige de vele leuke en betrokken reacties die de deelnemende bakkers hebben ontvangen in hun winkels.

Welverdiende aandacht voor een mooi product, de vlaai, én voor het mooie bakkersvak!

Top 3

1. Bakker Vries, Weert

2. Dikke Mik, Meijel

3. Bakkerij de Lekkerbek, Maastricht

Week van de vlaai

De Week van de Vlaai! Is een initiatief van de Limburgse bakkers. Een week lang welverdiende aandacht voor het bakkersvak. Met o.a. de prestigieuze jaarlijkse Vlaaikeuring voor Limburgse en Zuid-Oost Brabantse bakkers. De Ambachtelijke Bakker kan meedingen naar de titel ‘Beste Ambachtelijk Vlaai’. Deze titel zal toegekend worden aan de bakker die gemiddeld over twee vlaaien de beste score behaald. Ingezonden vlaaien zullen beoordeeld worden door een geselecteerde professionele jury.

foto vlaaien

Altijd op de hoogte blijven?