Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Bakkersvak Journaal 5

Het Bakkersvak Journaal staat vol nieuws over de beurs die komende zondag, 10 maart, van start gaat.  De vijfde editie van het magazine staat nu online. Met nieuws over desem, voedselveiligheid, machines en het Genootschap voor de Bakkerij.

Genootschap voor de Bakkerij

Dit jaar staat het Genootschap voor de Bakkerij voor het eerst op Bakkersvak. En dat terwijl de vereniging dit jaar het 80-jarig bestaan viert. De vereniging ontwikkelde zich in die jaren tot een modern netwerk voor de gehele bakkerijbranche, waarin het collectief én de individuele leden centraal staan. “Onbekend maakt onbemind, en deze beurs is het ultieme moment om onze bekendheid bij de bakkers in Nederland te vergroten”, zegt voorzitter Geale de Haan. “We staan op de beurs niet om iets te verkopen maar om kenbaar te maken wat we doen en wie we zijn."

Desem

Puratos staat dit jaar ook weer op bakkersvak. Dit internationale bedrijf biedt een volledig assortiment aan innovatieve producten en oplossingen voor de brood-, banket- en chocoladesector. Kennis en innovatie zijn heel belangrijk. Zo worden regelmatig consumenten geraadpleegd om consumententrends te achterhalen of te ontdekken hoe nieuwe producten worden gewaardeerd. Ook heeft het bedrijf een desembibliotheek opgezet, waar honderden desems van over de hele wereld worden bewaard.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid, het is al jaren een belangrijk thema. Exposant Houwers Groep kan daarbij helpen. “Wij zijn een geaccrediteerd inspectiebedrijf: uniek in de inspectiewereld”, aldus Toos Houwers. “Daarnaast is sinds 2010 ons zelfcontrolesysteem als eerste in Nederland geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ons doel is groen licht voor elke organisatie. Wij faciliteren onder andere organisaties in de horeca-, vers- en zorgbranche.”

Machines

Tot slot presenteert de Nederlandse machinebouwer Rademaker zich in het Bakkersvak Journaal. Dit bedrijf bouwt al ruim veertig jaar techniek voor de voedselverwerkende industrie. Met hun machines richt Rademaker zich vooral op de bakkerijsector. 

Lees nu alles over Bakkersvak in de vijfde editie van het Bakkersvak Journaal of neem een kijkje in de voorgaande edities

 

 

Lees ook
Gedrag van de consument in kaart

Gedrag van de consument in kaart

Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de bakkerswinkel eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in op ‘De klant van morgen’. In deze eerste aflevering: drie recente ontwikkelingen ten aanzien van consumentengedrag.

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2022 gaan online door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2022 gaan online door

Het Dutch Pastry Team organiseert op 7 maart 2022 de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland. Dit jaar zijn de Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland voor iedereen online te volgen via een YouTube livestream. Net als op Bakkersvak vormen de showstukken weer één van de hoogtepunten. “Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit...