Desem, voedselveiligheid, machines; het laatste nieuws over Bakkersvak

Bakkersvak Journaal 5

Het Bakkersvak Journaal staat vol nieuws over de beurs die komende zondag, 10 maart, van start gaat.  De vijfde editie van het magazine staat nu online. Met nieuws over desem, voedselveiligheid, machines en het Genootschap voor de Bakkerij.

Genootschap voor de Bakkerij

Dit jaar staat het Genootschap voor de Bakkerij voor het eerst op Bakkersvak. En dat terwijl de vereniging dit jaar het 80-jarig bestaan viert. De vereniging ontwikkelde zich in die jaren tot een modern netwerk voor de gehele bakkerijbranche, waarin het collectief én de individuele leden centraal staan. “Onbekend maakt onbemind, en deze beurs is het ultieme moment om onze bekendheid bij de bakkers in Nederland te vergroten”, zegt voorzitter Geale de Haan. “We staan op de beurs niet om iets te verkopen maar om kenbaar te maken wat we doen en wie we zijn."

Desem

Puratos staat dit jaar ook weer op bakkersvak. Dit internationale bedrijf biedt een volledig assortiment aan innovatieve producten en oplossingen voor de brood-, banket- en chocoladesector. Kennis en innovatie zijn heel belangrijk. Zo worden regelmatig consumenten geraadpleegd om consumententrends te achterhalen of te ontdekken hoe nieuwe producten worden gewaardeerd. Ook heeft het bedrijf een desembibliotheek opgezet, waar honderden desems van over de hele wereld worden bewaard.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid, het is al jaren een belangrijk thema. Exposant Houwers Groep kan daarbij helpen. “Wij zijn een geaccrediteerd inspectiebedrijf: uniek in de inspectiewereld”, aldus Toos Houwers. “Daarnaast is sinds 2010 ons zelfcontrolesysteem als eerste in Nederland geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ons doel is groen licht voor elke organisatie. Wij faciliteren onder andere organisaties in de horeca-, vers- en zorgbranche.”

Machines

Tot slot presenteert de Nederlandse machinebouwer Rademaker zich in het Bakkersvak Journaal. Dit bedrijf bouwt al ruim veertig jaar techniek voor de voedselverwerkende industrie. Met hun machines richt Rademaker zich vooral op de bakkerijsector. 

Lees nu alles over Bakkersvak in de vijfde editie van het Bakkersvak Journaal of neem een kijkje in de voorgaande edities

 

 

Lees ook
Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

In deze editie van Bakkers in Bedrijf trappen we eindelijk af met beursnieuws uit de sector. Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs en daarmee eindverantwoordelijke van Bakkersvak, neemt ons mee in het laatste nieuws rondom de beurs: “Eindelijk mogen we weer, en wat is het bijzonder om te zien wat een beurs aan emoties bij mensen teweegbrengt.”

Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Bakker Patrick van Namen opent op donderdag 9 september zijn bakkerij in Zaltbommel. Patrick: "Ik wil mensen het echte ambacht laten proeven dat je bij veel bakkerijen juist ziet verdwijnen. Geen poeders en broodverbetermiddelen. Bij Van Namen proef je kwaliteit en kies je voor echte smaakbeleving."