De slagroom van Polderland wordt Debic

Slagroom_FrieslandCampina_Debic_1

‘We vinden de kwaliteit echt super’

Polderland Slagroom van FrieslandCampina wordt Debic. Een nieuwe naam dus, maar dezelfde vertrouwde kwaliteit, mét een aantal extra’s. Een banketbakker in Beverwijk vertelt over zijn ervaringen met Debic. “Echt slechte slagroom heb je tegenwoordig niet meer, maar net als bij auto’s is de ene wel beter dan de andere.”

“Heeft het gesmaakt?” vraagt Paul Veldt, de eigenaar van Patisserie Leek in Beverwijk aan een mevrouw die net een taartje heeft gegeten in zijn tearoom. “Ja, het was weer heerlijk”, glimlacht ze, terwijl ze afrekent in de stijlvol, wit ingerichte winkel. Achter het glas van de toonbank staan kleurrijke gebakjes en bonbons uitgestald. De banketbakkerij bestaat al sinds 1912, meer dan honderd jaar dus. Veldt, wiens beide opa’s, vader en ooms banketbakker waren, nam de zaak in 1995 over.

Sinds een paar weken gebruiken zijn medewerkers nu de nieuwe slagroom van Debic, een merk met een rijke geschiedenis en bijna vijftig jaar banketkennis. “We staan er positief tegenover”, zegt hij van achter zijn bureau in het kantoortje achterin de banketbakkerij. “We gebruiken hier niet elke dag een ander soort slagroom. We zijn niet gevoelig voor kortingen en acties. Als de slagroom goed is, blijven we daarbij.” Tot 24 jaar geleden maakten de banketbakkers hier hun slagroom zelf, maar de kwaliteit was niet altijd constant. “Van Polderland, en nu dus Debic, kun je echt op aan”, zegt Veldt. “Het is een stabiel product. We krijgen niet elke keer wat anders.”

Slagroom_FrieslandCampina_Debic

Smaak, kleur en luchtigheid

Bij de keuze voor Debic hebben de eigenaar en zijn medewerkers op een aantal kenmerken gelet. Zo moest de smaak uiteraard goed zijn. “Zacht in de mond, romig maar niet vet”, legt hij uit. “Dus niet dat er een vette laag aan je gehemelte blijft zitten,” licht zijn vrouw Nicole toe, die aan de andere kant van de ruimte achter haar computer zit te werken. De kleur van Debic Slagroom is daarnaast mooi wit, zegt hij. “Slagroomwit of romig wit, niet spierwit of te geel.”

Ook het volume bevalt goed. “Het is luchtig genoeg en de opslag, wat er uit de vloeibare massa komt, is ook uitstekend.” Ook over de stand en stevigheid is hij tevreden. “De slagroom de slagroom blijft stevig, ook de dag erna is dit goed zichtbaar. Ook blijft de slagroom glad aan de buitenkant, zodat de vormen mooi blijven.”

Slagroom_FrieslandCampina_Debic_2

Langer houdbaar

Een voordeel van Debic ten opzichte van Polderland is dat Debic langer houdbaar is. “Dat is vooral handig voor kleinere bakkers die niet zoveel room gebruiken als wij”, zegt Veldt. “Bij ons wordt het twee keer per week aangeleverd.” Maar liefst 170 à 180 liter room per week wordt er in zijn banketbakkerij gebruikt. In heel veel gebakjes en taarten gaat room, in misschien wel 50 procent van de producten.

Andere voordelen van Debic zijn de online recepten die het merk aanbiedt. “We kijken er regelmatig naar en halen er inspiratie uit”, zegt Veldt. Debic zorgt verder geregeld voor vakinhoudelijke demonstraties en geeft updates en tips over de laatste trends in de markt. Ook komt er regelmatig een ervaren rayon manager langs in de banketbakkerij. “Niet alleen vragen ze hoe het gaat, maar ik kan ook al mijn vragen bij hen kwijt. Dit is een bijkomend voordeel van Debic.”

Bijzondere gebakjes

Patisserie Leek verkoopt sinds de afgelopen twee jaar, naast een basisassortiment van het bekende standaardgebak, nieuw ontwikkelde taarten en gebakjes die maar een paar weken te krijgen zijn. Veldt pakt het laatste nummer van het blad Patisserie, dat de banketbakkerij zelf laat maken, erbij. “Kijk deze gebakjes hebben we nu, maar volgende maand niet meer.” In een ouder nummer staan foto’s van gebakjes met andere vormen, kleuren, vruchten en versieringen. “Dat maakt het spannend, zowel voor onze klanten als het personeel. En het trekt meer mensen.”

Slagroom_FrieslandCampina_Debic_3

Een keer per jaar bestellen ze aan aantal verschillende merken slagroom. “Dan proeven en kijken we of we nog steeds de beste gebruiken”, vertelt Veldt. “Voorheen gebruikten we altijd Polderland Slagroom en nu merken we met de Debic Slagroom geen enkel verschil in de bakkerij. De room van Debic is gewoon een goed product.”

Lees alles over de slagroom van Debic in het dossier Room!

Lees ook
Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Topkwaliteit waar je op kunt bouwen

Moderne technieken zorgen voor smaakverfijning en langere houdbaarheid Polderland wordt Debic. Dezelfde topkwaliteit met een andere naam. De winst zit ‘m in de langere houdbaarheid van de slagroom en in de krachtige, praktische ondersteuning van het Debic team, van demo’s tot recepten en desgewenst advies. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn is een...

Ruim 11.000 nominaties voor de Beste Oranjekoek

Ruim 11.000 nominaties voor de Beste Oranjekoek

De inschrijving voor wedstrijd 'Beste Fryske Oranjekoeke 2017' sloot 1 september. Liefhebbers konden tot die dag een van de 126 bakkers nomineren. Volgens organisator de Leeuwarder Courant waren er in totaal 11.081 nominaties. Beste Fryske Oranjekoeke De krant stelde uit alle nominaties een top 30 vast. Deze bakkers komen 12 september naar de krant...

Polderland wordt Debic

Polderland wordt Debic

FrieslandCampina vervangt het merk Polderland met het merk Debic. “Hiermee zetten we alles op alles om ambachtelijke (banket)bakkers optimaal te ondersteunen”, vertelt Marketing manager Debic Benelux Bram van IJsel Smits. Hoogwaardige ingrediënten en grondstoffen worden steeds belangrijker voor de ambachtelijk bakker. Daar focust Debic zich op. "Als...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...