'De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland'

IMG_4408

De speculaasjes zonder amandelen van Theo Engelen uit Bemmel zijn uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland, tijdens een vak wedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers.

Jury

In het Congrescentrum Nieuwegein werden 309 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. De vakjury en consumentenpanel kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, amandelspeculaasjes en speculaasjes zonder amandelen. De speculaasjes zonder amandelen van ambachtelijke bakker Engelen werden als beste van de provincie Gelderland beoordeeld. Hiermee behaalde Engelen ook het hoogste cijfer van alle categorieën en mag hij zich het komend jaar ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen.

Beoordeling

Door de vakjury werd gekeken naar vorm, kleur, bakaard en structuur, afwerking en geur. De consumentenjury beoordeelde uiterlijk, verpakking, uitstraling en verkoopprijs. Samen kwamen de juryleden op een gemiddeld cijfer van 8,89.

Lees ook
Handen tekort? Zeven tips

Handen tekort? Zeven tips

Het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier een samenvatting met de belangrijkste tips.

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Wat betekent het precies als een brood volkoren is? Zit er suiker in de gelei op vruchtengebak? En is speltbrood nou glutenvrij of niet? Typische vragen van consumenten, die je als medewerker in een bakkerswinkel vlot zou moeten kunnen beantwoorden. Twijfel je weleens aan je eigen kennis?

‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

Feije Feenstra (23) van Bakkerij van Eck studeerde om ondernemer te worden. Totdat er een bakker ziek werd in het bedrijf van zijn ouders. Feije ging bakken en naar het Bakery Institute, en verheugt zich erop al die kennis op zijn klanten over te brengen.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...