'De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland'

De speculaasjes zonder amandelen van Theo Engelen uit Bemmel zijn uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland, tijdens een vak wedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers.

Jury

In het Congrescentrum Nieuwegein werden 309 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. De vakjury en consumentenpanel kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, amandelspeculaasjes en speculaasjes zonder amandelen. De speculaasjes zonder amandelen van ambachtelijke bakker Engelen werden als beste van de provincie Gelderland beoordeeld. Hiermee behaalde Engelen ook het hoogste cijfer van alle categorieën en mag hij zich het komend jaar ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen.

Beoordeling

Door de vakjury werd gekeken naar vorm, kleur, bakaard en structuur, afwerking en geur. De consumentenjury beoordeelde uiterlijk, verpakking, uitstraling en verkoopprijs. Samen kwamen de juryleden op een gemiddeld cijfer van 8,89.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkers in de media | Week 13-2023

Bakkers in de media | Week 13-2023

Varkensvet of smout als broodverbeteraar, Theo Heere van de branchevereniging VBZ over het gehalte van suiker, zout en vet in zoetwaren en de winnaar van het beste paasbrood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

NVWA: Allergeneninformatie moet beter

NVWA: Allergeneninformatie moet beter

Veel bedrijven hebben de allergeeninformatie niet goed op orde. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na inspecties van bijna 13.000 bedrijven in de retail, ambacht en horeca. 60 procent van deze bedrijven informeert de klant onvoldoende over allergenen.

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de bakkersbranche.