Cursus Galette des Rois bij bakery Institute

Galette des Rois_pixabay

Foto: Pixabay

Bij alle bakkers in Frankrijk vind je na Nieuwjaar de Galette des Rois, de driekoningentaart. Het Bakery Institute wil deze Franse traditie in Nederland introduceren. Daarom organiseert het opleidingsinstituut op 2 januari een speciale Galette des Rois-cursus. 

Driekoningen, op 6 januari, wordt in Frankrijk groots gevierd. De Galette des Rois speelt hierbij een belangrijke rol. In de taart zit een fève, een boon of porseleinen beeldje verstopt. Degene die de fève, wordt gekroond met een papieren kroon, de couronne. 

De Galette des Rois werd oorspronkelijk gemaakt van een pâte levée. Later gebruikten Franse bakkers een meer verrijkte variant met bladerdeeg en frangipane. De cursus van het Bakery Institute laat de deelnemers kennis maken met beide soorten. Deelnemers leren bladerdeeg kneden en toeren en hoe ze pâte levée kunnen maken. Ook amandelfrangipane, frambozenmousse en banketbakkersroom komen aan bod, evenals het deeg en het bakken.

François Brandt geeft de cursus. Naast alle technieken vertelt hij ook alles over de geschiedenis van de Galette des Rois. Deelnemers aan de cursus maken vier soorten Galette des Rois: naturel, amandel, pistache-frambozen en provençale (sinaasappel).

Ga voor meer informatie naar de website van het Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

In september starten acht roc’s in Nederland met een nieuwe mbo-opleiding: de eenjarige specialistenopleiding Boulanger niveau 4. Streven is hiermee (nog) beter opgeleide broodbakkers af te leveren, die meer kennis van processen hebben en eventueel kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding binnen het hbo.

Feesttaarten van Debic helpen bakkers ook in onzekere tijden

Feesttaarten van Debic helpen bakkers ook in onzekere tijden

Wie jarig is, trakteert. Daarom heeft Debic ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan dit jaar een nieuw concept ontwikkeld: Debic Feesttaarten. Hiermee is het voor bakkers makkelijker om taarten te maken én te bewaren. En dat komt zeker in coronatijd goed van pas.

Chefs leren goed brood (h)erkennen bij masterclass Uitverkoren van Bakery Institute

Chefs leren goed brood (h)erkennen bij masterclass Uitverkoren van Bakery Institute

In januari nodigde het Bakery Instute chefs uit om deel te nemen aan de masterclass Uitverkoren. Elf chefs van acht verschillende restaurants in Nederland gaven gehoor aan de persoonlijke uitnodiging. ZIj woonden op 9 en 10 maart de masterclass bij en leerden zij goed brood (h)erkennen.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...