Cursus Galette des Rois bij bakery Institute

Galette des Rois_pixabay

Foto: Pixabay

Bij alle bakkers in Frankrijk vind je na Nieuwjaar de Galette des Rois, de driekoningentaart. Het Bakery Institute wil deze Franse traditie in Nederland introduceren. Daarom organiseert het opleidingsinstituut op 2 januari een speciale Galette des Rois-cursus. 

Driekoningen, op 6 januari, wordt in Frankrijk groots gevierd. De Galette des Rois speelt hierbij een belangrijke rol. In de taart zit een fève, een boon of porseleinen beeldje verstopt. Degene die de fève, wordt gekroond met een papieren kroon, de couronne. 

De Galette des Rois werd oorspronkelijk gemaakt van een pâte levée. Later gebruikten Franse bakkers een meer verrijkte variant met bladerdeeg en frangipane. De cursus van het Bakery Institute laat de deelnemers kennis maken met beide soorten. Deelnemers leren bladerdeeg kneden en toeren en hoe ze pâte levée kunnen maken. Ook amandelfrangipane, frambozenmousse en banketbakkersroom komen aan bod, evenals het deeg en het bakken.

François Brandt geeft de cursus. Naast alle technieken vertelt hij ook alles over de geschiedenis van de Galette des Rois. Deelnemers aan de cursus maken vier soorten Galette des Rois: naturel, amandel, pistache-frambozen en provençale (sinaasappel).

Ga voor meer informatie naar de website van het Bakery Institute.

Dossiers
Lees ook
'Hier ligt onze passie'

'Hier ligt onze passie'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 1 met Sean en Suri Fonseca.

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...