Cursus Galette des Rois bij bakery Institute

19 december 2019
Foto: Pixabay

Bij alle bakkers in Frankrijk vind je na Nieuwjaar de Galette des Rois, de driekoningentaart. Het Bakery Institute wil deze Franse traditie in Nederland introduceren. Daarom organiseert het opleidingsinstituut op 2 januari een speciale Galette des Rois-cursus. 

Driekoningen, op 6 januari, wordt in Frankrijk groots gevierd. De Galette des Rois speelt hierbij een belangrijke rol. In de taart zit een fève, een boon of porseleinen beeldje verstopt. Degene die de fève, wordt gekroond met een papieren kroon, de couronne. 

De Galette des Rois werd oorspronkelijk gemaakt van een pâte levée. Later gebruikten Franse bakkers een meer verrijkte variant met bladerdeeg en frangipane. De cursus van het Bakery Institute laat de deelnemers kennis maken met beide soorten. Deelnemers leren bladerdeeg kneden en toeren en hoe ze pâte levée kunnen maken. Ook amandelfrangipane, frambozenmousse en banketbakkersroom komen aan bod, evenals het deeg en het bakken.

François Brandt geeft de cursus. Naast alle technieken vertelt hij ook alles over de geschiedenis van de Galette des Rois. Deelnemers aan de cursus maken vier soorten Galette des Rois: naturel, amandel, pistache-frambozen en provençale (sinaasappel).

Ga voor meer informatie naar de website van het Bakery Institute.

Altijd op de hoogte blijven?